АТП: Неправедна одлука о забрани учешћа руским и бјелоруским тенисерима

Срна
Foto: Илустрација

МОНАКО- Асоцијација тениских професионалаца /АТП/ у мушком тенису критиковала је одлуку да се руским и бјелоруским играчима забрани учешће на овогодишњем турниру у Вимблдону, описујући тај корак као неправедан и дискриминишући.

"Наш спорт је поносан што функционише на основним принципима заслуга и правичности, гдје се играчи такмиче као појединци да би заслужили своје мјесто на турнирима заснованим на АТП ранг-листи", наводи се у саопштењу.
"Вјерујемо да је једнострана одлука Вимблдона и ЛТА да искључе играче из Русије и Бјелорусије из овогодишњег такмичења на трави неправедна и да има потенцијал да створи штетан преседан за игру", истакли су из АТП-а, преноси "Раша тудеј".
У саопштењу се додаје да дискриминација на основу националности такође представља кршење споразума са Вимблдоном, којим је одређено да се улазак играча заснива искључиво на АТП ранг-листи.
"Свака акција као одговор на ову одлуку сада ће бити процијењена у консултацији са нашим одбором и савјетима чланова. Важно је нагласити да ће играчима из Русије и Бјелорусије и даље бити дозвољено да се такмиче на АТП турнирима под неутралном заставом, што је до сада било заједничко у професионалном тенису", напомиње се у саопштењу Асоцијације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана