Атлетико искључује навијаче због вријеђања Винисијуса

Танјуг
Foto: Танјуг/AП

МАДРИД- Челници шпанског фудбалског прволигаша Атлетика саопштили су да ће свим навијачима мадридског клуба бити забрањен улазак на стадион због расистичких увреда противничких фудбалера, преносе шпански медији.

Фудбалер Реала Винисијус Жуниор нашао се претходних дана на мети расистичких напада у Шпанији.

Најватренија навијачка група Атлетика "Френте Атлетико" на расној основи вријеђала је Винисијуса Жуниора уочи и током меча два мадридска клуба, који је одигран прије три дана.

Челници Атлетика поручили су да ће тим навијачима бити одузет статус сосиоса (чланова клуба) и забрањен улазак на стадион "Метрополитано".

"Атлетико жали због недопустивих узвика мање групе навијача испред стадиона прије дербија. Расизам је увијек био једна од највећих пошасти у нашем друштву, а нажалост свијет фудбала и клубови нису ослобођени његовог присуства. Ови повици у нама стварају огромну одбојност и огорчење и нећемо дозволити да се било која особа крије иза наших боја да би изнијела расистичке и ксенофобичне увреде. Због тога смо понудили властима потпуну сарадњу у истрази догађаја ван стадиона и тражимо идентификацију лица која су у томе учествовала, како бисмо их одмах искључили из чланства", саопштено је из Атлетика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана