Љубињац Љубиша Пецељ: Асистенција против Партизана награда за добре игре

Милош Васиљевић
Љубињац Љубиша Пецељ: Асистенција против Партизана награда за добре игре

КРАГУЈЕВАЦ – Фудбалер крагујевачког Радничког Љубиша Пецељ (29) игра најбољу сезону у каријери, а у посљедњем мечу против Партизана био је асистент код изједначујућег поготка тима са стадиона “Чика Дача”.

Овај Љубињац, по вокацији лијеви бек, прекинуо је полуконтру “црно-бијелих”, одузео лопту Квинсију Менигу и додао до Милутина Видосављевића што је било довољно за бод тима из Крагујевца чиме су сада корак ближе преј-офу.

Био је то његов најбољи меч против “вјечитих” и један од најдражих у каријери, прича за “Глас Српске” фудбалер који је осим садашњег клуба у Србији наступао и у лазаревачкој Колубари, Металцу из Горњег Милановца. У БиХ, између осталих, наступао је и за матични Леотар, бањалучки БСК, Челик и приједорски Рудар. Сусрет против Партизана пролонгирао је снијег, што је ишло наруку тиму из Шумадије.

- Није нас пуно пореметило то што је меч одложен због невремена за 24 часа. Остали смо фокусирани и одрадили што је тренер од нас тражио. Као награда за ту добру игру дошла је асистенција, али и што је још важније бод. Знали смо да су у лошој форми, изашли смо на пресинг високо, нисмо се плашили што се касније и исплатило – истакао је Пецељ.

Према његовим ријечима, најлакше је играти мечеве против Црвене звезде и Партизана, јер су тада сви максимално фокусирани. Ипак, наглашава да је квалитет Суперлиге из сезону у сезону све бољи, тако да нема лаких противника.

- Пуно је добрих екипа, осим “вјечитих” ривала сјајни тимови су и Војводина, Чукарички, ТСЦ. Уз њих, ту је још пуно добрих клубова, а квалитет фудбала је све бољи - казао је Пецељ нагласивши да је велика част играти за овај клуб који има вјерну фудбалску публику. 

Раднички се налази на осмој позицији и далеко су од опасне зоне, а примарни циљ прије сезоне био је опстанак.

-  Играмо одлично након паузе, а руку на срце могли смо узети и пуно више бодова. Имали смо и предност на Бановом брду, али тако је у фудбалу, некада ти узме, некада да - закључио је Пецељ.

Одбојка

У родном Љубињу у шали кажу да када се дијете роди дају му одбојкашку лопту. Постоје преседани, као овај у случају Љубише Пецеља, а који више од десет година успјешно игра на зеленом тепиху.

- Одбојка је код нас у Љубињу традиција и више од спорта. Ипак, ја сам се од малих ногу одлучио за фудбал и нисам погријешио - рекао је Пецељ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана