Ашдод велика непознаница за јуниоре Борца

Дарко Пашагић
Ашдод велика непознаница за јуниоре Борца

АШДОД - Ни пут дужи од 3.000 километара, ни прелазак из аутобуса у авион, па у други авион, па опет у аутобус нису покварили расположење у јуниорској екипи Борца коју вечерас од 18 часова у Израелу очекује први меч првог кола Лиге шампиона против Ашдода.

Путовање аутобусом до Загреба, потом авионом до Истанбула, другим до Тел Авива, а онда аутобусом до Ашкелона, гдје ће фудбалери бити смјештени до сусрета на стадиону “Јуд-Алеф” у Ашдоду, трајало је више од 15 часова, али тренер јуниора Борца Зоран Драгишић сматра да све то не би требало да остави трага на играчима.

- Стварно је био дуг и напоран пут, али имамо довољно времена да се одморимо до утакмице. Ривала не познајемо колико бисмо хтјели, али смо добили материјале које смо анализирали и вјерујем да ћемо успјети да остваримо повољан резултат пред реванш, а под тим сматрам да одиграмо бар неријешено. Атмосфера у екипи је одлична послије три везане побједе у првенству и ово је велика прилика да Борчева младост на међународној сцени покаже шта зна  - нагласио је Драгишић.

Стратег Бањалучана је свјестан да до повољног резултата неће бити нимало лако доћи.

- Приликом жријеба нисмо баш имали среће, јер је јуниорска репрезентација Израела вицешампион Европе, јуниори Макабија су у првом колу групне фазе Лиге шампиона у Лисабону побиједили Бенфику са 1:0. То довољно показује колико Израелци улажу у рад са млађим категоријама. Све ово што причам није тражење никаквог алибија, него су чињенице, које нам не дају пуно разлога да будемо превелики оптимисти. Ипак, очекујем на терену потпуно другу причу - додао је Драгишић.

Дефанзивац “црвено-плавих” Саво Шушић вјерује у позитиван резултат у Ашдоду.

- За ово смо се припремали током цијелог љета и не видим разлога да то не покажемо и остваримо добар резултат пред реванш у Бањалуци - рекао је Шушић.

Сличног мишљења је и голман Ђорђе Војводић.

- Пут је био дуг и веома напоран, али смо дошли овдје са намјером да остваримо добар резултат. Осјећамо се одлично и сви једва чекамо да почне утакмица - нагласио је Војводић.

Реванш сусрет ова два ривала играће се 12. октобра на Градском стадиону у Бањалуци.

Систем такмичења

У првом колу Лиге шампиона наступају 32 екипе, а Борац ће, ако прескочи Израелце, у другој рунди играти са бољим из сусрета МТК (Мађарска) - Јелгава (Летонија). Уколико би се десило да Бањалучани буду евентуално бољи од оба ривала, пласирали би се у бараж за осмину финалу Лиге шампиона. У том баражу уз осам екипа из Лиге шампиона играће и осам другопласираних из групне фазе ЛШ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана