Арсеније Бубић, повратник у Рукометни клуб Борац: Код куће је најљепше

Дарко Драгичевић
Арсеније Бубић, повратник у Рукометни клуб Борац: Код куће је најљепше

БАЊАЛУКА - Бек Арсеније Бубић се након четири године враћа у матични клуб Борац. Након одласка из Бањалуке носио је дресове добојске Слоге, тузланске Слободе и Коњуха из Живиница.

У тим се враћа пуно искуснији, а упркос томе, свјестан је да је пред њим ново доказивање.

- Код куће је најљепше. Заиста сам пресрећан што сам се вратио у свој Борац. Познајем доста играча, са некима сам раније и тренирао, против других играо, тако да сам се брзо уклопио. Прошао сам припреме, одиграо ове контролне мечеве и желим да оправдам повјерење како стручног штаба, тако и управе. Преда мном је ново доказивање. У првом мандату у Борцу сам дебитовао млад, док сам био у фази сазријевања као играч. Враћам се пуно искуснији јер сам у наредним тимовима имао значајнију улогу. Стекао сам искуства током протеклих сезона. Сад је на мени да се наметнем тренеру Ирфану Смајлагићу - истакао је Бубић који ће са екипом путовати на турнир у Бјеловару.

Бубић истиче да је најбитније да се екипа одлично спремила и да сад слиједи уигравање.

- Одлично смо радили на Влашићу. Професор Рађевић нас је добро спремио, заиста се квалитетно тренирало и већ смо одиграли неке мечеве против Маглаја и Црвене звезде. Имамо доста нових играча, тако да нам је потребно вријеме да се уиграмо. Сигурно да ништа не може преко ноћи, али вјерујем да ова екипа има потенцијал. Тим сад има потребну ширину, на нама је да слушамо тренера и вјерујем да ће све бити добро - додао је бек.

Борац је прошлу сезону завршио на десетој позицији. У клубу истичу да је циљ борба за врх.

- Мислим да је наш главни циљ напредак током читаве сезоне. Тренер Смајлагић жели да екипа буде све боља и да напредује кроз сваки тренинг и меч и видјећемо гдје ће нас то одвести. Борац је, наравно, рукометни великан чија традиција нас обавезује да се боримо за титуле, али све што стручни штаб тражи је да на сваком мечу дамо максимум и да се боримо, а онда смо увјерени да резултат неће изостати - додао је на крају повратник.

Прво на Сисак

Након пријатељских мечева против Црвене звезде на домаћем паркету, рукометаши Борца ће у наставку припрема одиграти два контролна турнира. Борац ће данас играти у Бјеловару, а у првом мечу ривал је Сисак (18 часова), док се у другом полуфиналу састају Бјеловар и Мославина. Поражени тимови ће затим у суботу играти меч за треће мјесто (16 часова), док ће се побједници састати у финалу у 18 часова. Након тога Борац игра три меча у Високом, гдје су ривали Дубрава, Извиђач и Босна.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана