Арсенал довео појачање за 40 милиона евра, али тек спремају два нова спектакуларна трансфера

Kliks
Foto: Twitter

Португалски фудбалет Фабио Виеира (22) нови је играч Арсенала, а он у овај клуб долази за 40 милиона евра и само је први наговјештај великог љетног пријелазног рока који Топници планирају.

Из Порта су објавили како су пристали на Арсеналово обештећење од 35 милиона еура, уз могућност да та цифра с бонусима нарасте на 40 милиона. Планирано је да Артета овог играча користи на позицијама "осмице" и "десетке", но то није и једино звучно појачање које планирају овог љета.

Наиме, енглески медији пишу да је Арсенал близу потписа Габриела Јесуса из Мanchester Cityija  и то по цијени од 50 милиона еура, а близу Емиратеса је и крилни нападач Лидса Рафиња, с тим да се два клуба још увијек требају договорити око услова трансфера.

Тамошњи медији пишу да је Арсенал у понедјељак навече послао прву службену понуду за Рафињу, али да је она одбијена, али да постоји вјера да ће два клуба пронаћи заједнички језик и да ће овај сјајни крилни нападач наредне сезоне играти за Топнике.

Очекује се да ће Лидс прихватити понуду од 60 милиона е ра за свог крилног нападача, што значи да би Топници на наредна два појачања могли потрошити 110 милиона еура, што уз трансфер Виере даје укупни трошак од 150 милиона еура.

Што се тиче Виере, он је треће појачање у овом пријелазном року за Арсенал, а прије њега у клуб су стигли голман Мат Турнер и бразилски омладинац Марквуинос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана