Аргентински фудбалер годину дана на позајмици у Црвеној звезди

Танјуг
Аргентински фудбалер годину дана на позајмици у Црвеној звезди

БЕОГРАД - Аргентински фудбалер Алекс Виго играће за Црвену звезду наредних годину дана као позајмљени играч Ривер Плејта, објавио је клуб на званичном сајту.

Након истека позајмице “црвено-бијели” ће имати прилику да откупе уговор од аргентинског клуба.

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела нагласио је да је спортски сектор тражио баш оваквог играча.

-Поздравио бих Алекса и пожелео му добродошлицу, уз веру да ће остати у Звезди дуги низ година. Долази из земље светског првака, из веома квалитетне аргентинске лиге где је играо за Ривер Плејт, Индепендијенте и Колон. Иза себе има велики број првенствених утакмица и он је десни бек ког смо тражили и који ће се, верујем, изузетно добро уклопити у наш тим. Оно што га краси су изузетне морално вољне особине, које поседују сви аргентински фудбалери, атлетски је веома добар, поседује брзину и може да се понавља по десној страни. Сигурно ће се веома добро уклопити у захтеве тренера Милојевића - изјавио је Мркела.

Осврнуо се спортски дирекор Црвене звезде на потенцијална појачања.

-Ми смо у последњих неколико прелазних рокова имали јасан циљ, а то је да помладимо и убрзамо екипу, а Алекс се потпуно уклапа у ту визију. Већ ове јесени, ако све буде како треба, играћемо Лигу шампиона и верујем да ћемо имати играче који су способни да се у многим аспектима такмиче са најбољима. Алекс је доведен због тога, млад је, улази у најбоље године и сигуран сам да ће у Црвеној звезди пружити максимум и досегнути оно због чега је дошао у клуб -  истакао је Мркела.

Виго је на првом обраћању након потписа нагласио да је дошао у београдски клуб да осваја трофеје.

- Веома сам срећан што сам дошао у Звезду која је велики клуб и чега сам свјестан. Хвала спортском директору на лијепим ријечима и сигуран сам да ћу испунити све задатке који су постављени пред мене, те да ћу показати оно најбоље због чега сам дошао. Упознат сам са Звездином величином, као и чињеницом да клуб има огромну базу навијача, а то је један од разлога због ког сам и дошао, као и да освајам трофеје. Себе бих описао као изузетно офанзивног бека, али пружам максимум и када је дефанзива у питању. Физички се добро осјећам, спреман сам да играм, тако да сам на располагању стручном штабу - изјавио је арегентински десни бек.

Додао је да му је жеља да заигра Лигу шампиона са “црвено-бијелима”.

-Свиђа ми се идеја играња Лиге шампиона. Чека нас прољеће, када ће, надам се, све проћи добро, а потом и највеће такмичење у Европи. Надам се да ћу имати прилику да заиграм у Лиги шампиона. Све ћу урадити за успјех Црвене звезде. Упознат сам и са вјечитим дербијем, слично ривалство имамо и у Аргентини између Ривера у ком сам играо и Боке. Искрено, нисам до сада гледао вјечите дербије, углавном сам Звезду пратио у међународним утакмицама, али биће то сјајно искуство за мене. Прије доласка у Звезду, разговарао сам са Ибањезом који ми је рекао најбоље ствари о клубу, тако да је свакако утицао на то да дођем - закључио је Виго.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана