Анте Живковић пружа одличне партије у дресу Бијељинаца: Радник ме вратио у живот

Дарко Пашагић
Анте Живковић пружа одличне партије у дресу Бијељинаца: Радник ме вратио у живот

БИЈЕЉИНА - Фудбалери Радника, који се грчевито боре за опстанак у премијерлигашком друштву у посљедња два кола освојили су четири бода, а велике заслуге за то има нападач Анте Живковић, који је и у побједи над Слободом (2:1), а потом и у ремију са Тузла ситијем (3:3) тресао мреже противника.

Овај фудбалер, који је крајем јануара дошао на позајмицу из Борца у шест прољећних кола постигао је три гола и уписао двије асистенције и сигурно је једна од главних карика у екипи коју са клупе предводи Велибор Ђурић.

- Долазак у Радник на позајмицу из Борца се показао као прави потез и вратио ме у живот вјерујем да ће до краја првенства бити још голова, који ће помоћи да обезбиједимо опстанак. Када сам на почетку првенства дошао у Бањалуку, било је то само неколико дана прије првих званичних утакмица. Нисам обавио припреме и то је био највећи разлог што сам мало добијао шансу. Зимус сам се договорио са Управом да дођем у Бијељину да бих ухватио континуитет игара и за сада је све у најбољем реду - рекао је Живковић.

Вјерује да Радник може до опстанка.

- Ова екипа је доживјела велике промјене током зимског прелазног рока и било је потребно времена и да се упознамо и да се уиграмо. Видљиво је да из утакмице у утакмицу играмо све боље и боље и вјерујем да ћемо успјети да остваримо циљ, поготово што до краја првенства имамо нешто лакши распоред. Наиме, у госте нам долазе и Посушје и Леотар и Рудар Приједор. То су по мом мишљењу кључне утакмице - нагласио је Живковић.

Истакао је сјајну комуникацију играча са тренером Ђурићем.

- Доскора је играо на професионалном нивоу и види се да је комуникација са њим знатно лакша него са неким тренером који никада није шутнуо лопту. Стално нам дијели савјете и са њим је стварно веома лако сарађивати - наставио је Живковић.

Позајмица му истиче 31. маја и тада се враћа у Борац.

- Послије тога још имам уговор мјесец дана са Бањалучанима и тада ћемо видјети шта даље. У овом тренутку о томе пуно не размишљам. Концентрисан сам да пружим што боље партије у Раднику, помогнем клубу, а сви већ размишљамо у сутрашњем дуелу са Вележом, који дочекујемо од 18 часова. Ради се о веома битној утакмици, као што је и свака до краја сезоне. Једноставно морамо савладати Мостарце и тако повећати шансе за опстанак - додао је Живковић.

Каријера

Анте Живковић је рођен 21. маја 1993. године у Шибенику, гдје је и почео каријеру. Осим Шибеника играо је за канадску екипу Торонто Кроација, затим Новиград, Дугопоље, словеначки Алуминијум и турски Умранијеспор, одакле је прошлог љета дошао у редове бањалучког Борца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана