Антабија Теј Волер другу сезону проводи у Лакташима: Игокеа као породица

Милан Зубовић
Антабија Теј Волер другу сезону проводи у Лакташима: Игокеа као породица

ЛАКТАШИ - Када је прије годину дана Антабија Волер повриједио скочни зглоб чинило се да је завршио епизоду у Игокеи због добро познате чињенице да амерички кошаркаши врло ријетко у једном клубу проводе више од једне године.

Ипак, такав случај није био са врсним беком шутером. Успјешно је завршио опоравак и одлучио да и ове сезоне носи дрес тима из Александровца, а све то након једног разговора са спортским директором Вуком Радивојевићем.

- Када сам се повриједио прошлог фебруара Вук ми је предочио планове и рекао да жели да останем у екипи. Тада нисам знао када ћу се вратити на терен јер је повреда била доста незгодна. Отишао сам кући и рекао му да ћу бити спреман када се вратим. Вјеровао је у мене када сам био повријеђен, што ми је много значило и док сам током љета био код куће одлучио сам да останем. Нисам нимало пожалио, јер ми је ово најбоља сезона - истакао је Волер за “Глас Српске”.

Кошаркаш рођен 1988. године није једини Американац у екипи, гдје су још Дешон Стивенс, Џејмс Робинсон и Маркел Старкс. Логично, са њима проводи доста слободног времена, али је ипак највише посвећен супрузи и дјеци која живе са њим.

- Нама је одлично овдје и волимо све. Храна је добра, људи су добри и сва та атмосфера је добра, тако да се не можемо жалити ни на шта. Игокеу сматрам као породицу, јер сам ту већ двије године. Као и свима осталима мало нам тешко пада ова ситуација са пандемијом “ковида 19”, јер као породица не можемо да радимо оно што бисмо жељели. Трудимо се да што више времена проведемо заједно па идемо у тржне центре или гледамо филм у биоскопу. Дружим се и са саиграчима. Долазимо једни код других, играмо видео-игрице или се картамо. Највише волимо да играм “НБА 2К” или “Њарзоне”. Чуо сам за “Гран туризмо” па ћемо и то у наредном периоду пробати - изјавио је Волер, који се скрасио у Бањалуци.

Прије Игокее играо је за Морнар из Бара па се лако могао привикнути на услове и менталитет народа. Остатку фамилије у САД пренио је само лијепе ствари.

- Живимо у Бањалуци гдје нам је добро и нашим пријатељима причамо лијепе ствари о мјесту у којем боравимо. Овдје стварно нема ничег лошег и заиста уживамо. Био сам и у већим градовима Европе, али овдје је одлично за породични живот - нагласио је Волер.

Тријумф над Остендеом

Први корак ка топ 16 фази Лиге шампиона кошаркаши Игокее направили су на свом терену побједом над Остендеом са 87:72. Александровчани су добили први сусрет бараж серије која се игра на двије побједе, а реванш је на распореду 12. јануара у Белгији. Велику побједу изборио је домаћи тим који је са клупе предводио Марко Бараћ, јер се први тренер Драган Бајић опоравља од операције леђа. Бараћ је имао великих проблема са саставом тима, јер није могао рачунати на прехлађене Дешона Стивенса и Стефана Ђорђевића, док је Далибор Илић утакмицу одгледао са клупе, јер због повреде није улазио. Најбољу партију у дресу Игокее одиграо је Никола Танасковић са 21 поеном, а пратио га је Маркел Старкс са 16.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана