Ангелина Топић освојила сребро у Риму

РТС
Ангелина Топић освојила сребро у Риму

РИМ - Српска атлетичарка Ангелина Топић освојила је сребрну медаљу у скоку увис на Европском атлетском првенству у Риму.

Топићева је на тај начин дошла до прве медаље за Србију на Европском првенству, а уједно и до свог другог европског одличја. Претходно је освојила бронзу у Минхену прије двије године.

Злато је припало Украјинки Јарослави Махучик, док је бронзу освојила такође Украјинка Ирина Герашченко, пише РТС.

Топићева је у договору са својим оцем, а уједно и тренером Драгутином, одлучила да не скаче преко прве задате висине од 1,82, већ да почне са 1,86 - што је прескочила без проблема.

У наредном кругу летвица је подигнута на 1,90, али је српска атлетичарка из првог покушаја успјела да је прескочи.

Када је летвица помјерена на 1,93 Топићева ју је приликом првог скока срушила, али је из другог покушаја успјела да прође у наредну рунду.

Киша у Риму је правила велике проблеме такмичаркама, али то није сметало Топићевој да прескочи и 1,95 и већ тада обезбеди бронзу, с обзиром на то да су још само Махучикова и Герашченкова успеле да дођу до границе од 1,97.

Имала је проблема Топићева са висином од 1,97, али је из трећег покушаја ипак успјела да је прескочи, за разлику од Герашченкове, те је српска скакачица увис тада већ имала обезбијеђено сребро.

Након тога је Махучикова из прве прескочила 1,99, док се Топићева одличила да одмах пређе на 2,01.

Међутим, српска атлетичарка није успјела да из три покушаја дође до новог личног рекорда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана