Андраж Шпорар, нападач Словеније: Шешко заслужује боље од Лајпцига

Дејан Кондић
Андраж Шпорар, нападач Словеније: Шешко заслужује боље од Лајпцига

БАЊАЛУКА - Седмицу иза нас, у најважнијој споредној ствари на свијету, обиљежили су мечеви европских купова, а у текућој, у првом плану биће репрезентативни окршаји.

Ако се по јутру дан познаје, доста успјеха требало би да има репрезентација Словеније. Први нападач “јанеза” Бењамин Шешко игра у страшној форми, а колико може бити незгодан његов партнер у шпицу Андраж Шпорар могли су се увјерити навијачи Борца.

Голгетер Панатинаикоса није затресао мрежу “црвено-плавих”, али је својим кретњама и сарадњом са саиграчима из везног реда константно тјерао дефанзивце Бањалучана да држе пажњу и буду концентрисани. Шпорар се радује предстојећим репрезентативним изазовима и додаје да је селектор Матијаж Кек направио екипу која тешко губи мечеве. “Деветка” Атињана у националном тиму сјајно сарађује са шпицом Лајпцига.

- Није ствар само у сарадњи нас двојице, већ нас је Кек посложио како треба. Цијели тим дјелује баш добро. Не сјећам се кад смо посљедњи пут изгубили утакмицу у регуларном дијелу. Мислим да има двије и по, три године, тако да гурамо даље и надамо се да ћемо наставити у сличном ритму - рекао је Шпорар.

“Јанези” се данас окупљају, а Шпорар нам је открио да је стално на вези са партнером из нападачког тандема у националном тиму, који је у посљедњем мечу Лиге шампиона дао два гола Јувентусу.

- Ма није нешто добро ушао у ту Лигу шампиона ха-ха-ха... Шалим се, наравно, свака му част. Ми који смо му блиски, који га баш познајемо, свјесни смо да је створен за много бољи клуб него што је Лајпциг. Јако ми је драго због њега, као што сам рекао, створен је за велике ствари. А најбитније од свега је да је он сам свјестан тога. Иначе често причамо, али он има своје обавезе, ја своје, али генерално, чујемо се путем порука - истакао је Шпорар.

Андраж је синоћ са својим саиграчима играо првенствени дерби против Олимпијакоса. Криза “зелених” неће тек тако проћи, без обзира на резултат атинског дербија. Панатинаикосу треба континуитет добрих резултата, а можда и нови тренер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана