Анастасија Кудрјашова и Лејла Сара Хаџиреџеповић за “Глас Српске”: Одомаћиле смо се у Бањалуци

Дејан Кондић
Анастасија Кудрјашова и Лејла Сара Хаџиреџеповић за “Глас Српске”: Одомаћиле смо се у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Најбољи посао у зимском прелазном року, када је женска одбојка у БиХ у питању направио је Универзитетски одбојкашки клуб Бањалука Волеј ангажовањем примача Рускиње Анастасије Кудрјашове и Лејле Саре Хаџиреџеповић, која поред позиције примача покрива позицију коректора.

Њих двије одлично су се снашле и већ показују да ће бити ударни тандем клуба пред наступајуће мечеве. Обје су парафирале уговоре на двије године и јасно је да клуб са њима има велике планове. Углас истичу да су их нове саиграчице одлично примиле и да им је лијепо у Бањалуци. Хаџиреџеповићева је била четврти поентер исландске лиге у дресу Афтурелдинга. Насутупа и за репрезентацију Исланда, а њени родитељи су поријеклом из Сарајева.

- Свиђа ми се овдје, супер је. Већ се осјећам као да сам одавде. Стварно ми је све потаман. Сви су ме лијепо прихватили, људи у клубу и генерално у Бањалуци. Јасно је да као клуб имамо велике амбиције и занимају нас само побједе. Нисам познавала лигу, не да први пут играм у БиХ, већ никад нисам гледала неки меч овдашњег првенства. Чини ми се да се игра добра одбојка, за разлику од исландског шампионата који је доста слабијег квалитета. Између осталог зато сам и дошла овдје, јер желим да напредујем. Већ сам дио сениорске репрезентације Исланда, али као што сам рекла и за тамошњу лигу, уопште то није неки квалитет - признала је Хаџиреџеповићева за “Глас Српске”.

Кудрјашова је међу Бањалучанке дошла из САД, гдје је завршила студиј новинарства и паралелно играла одбојку на јако високом нивоу за Пен Стејт универзитет. Попут Лејле Саре за “Глас Српске” признаје да је презадовољна клубом и градом.

- Бањалука је сјајна, види се да је прави студентски град. Има доста младих људи. Осјећам се веома пријатно овдје. Свиђа ми се што има доста брда овдје које волим да обилазим. Волим ове људе у Бањалуци, јер су веома слични људима у мојој земљи. Имамо сличну културу. Ја сам Рускиња. Ми Славени се доста добро разумијемо. Такође, волим овај тим, уживам да причам са дјевојкама. Сјајно су ме прихватиле. Брину се о мени и на терену и ван њега. Још учим о лиги, полако се прилагођавам. Била сам у САД четири и по године, на два колеџа. Играла на високом нивоу. Задовољство ми је ако неко своје искуство могу пренијети на овај тим - закључила је Кудрјашова.

Иначе Бањалучанке су избориле и пласман у финале Купа БиХ, пошто су након максималних 3:0 у “Борику” и у реванш сусрету полуфинала у Сарајеву надиграле Игман. Овај пут са 3:1 (25:22, 25:21, 23:25, 25:20).

Сутра против Куле

Нову шансу да се представе бањалучкој публици Анастасија Кудрјашова и Лејла Сара Хаџиреџеповић имаће већ сутра од 18 часова у дворани “Борик”, када БЛ волеј у оквиру 16. кола Премијер лиге БиХ дочекује састав Куле из Градачца.

- Једва чекам меч, идемо на побједу, као и у свим претходним дуелима - истакла је Кудрјашова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана