Амерички тенисер рекетом погодио сакупљача лоптица, али за разлику од Ђоковића није дисквалификован

Кликс
Foto: принтскрин

Амерички тенисер Џенсон Бруксби је на Мастерсу у Мајамију направио инцидент сличан оном којег је направио Новак Ђоковић на УС Опену 2020. године, али за разлику од српског тенисера није избачен са турнира.

Играо се трећи сет, а резултат у шестом гему је гласио 40:40. Бруксби је промашио терен, а потом је изреволтиран због нефорсиране грешке неконтролисано бацио рекет и погодио сакупљача лоптица.

Судија му је одузео један поен, па је његов ривал Федерицо Кориа добио гем и смањио на 4:2, али се Аргентинац одмах почео бунити и тражити да се Американац избаци са турнира због неспортског понашања.

Подсјетимо, Ђоковић је на УС Опену 2020. године погодио лоптицом суткињу и одмах је избачен са турнира, али сада Бруксби није кажњен на исти начин.

Не само да је погодио рекетом сакупљача лоптица, него се Американац није ни извинио за свој неспортски гест, али то није било довољно судији, те му је дозволио да настави играти.

Бруксби је на крају добио меч резултатом 3:6, 6:2, 6:3 и прошао у друго коло гдје ће играти против Николоза Басилашвилија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана