Амерички новинар открио како је Ђоковић покушао да уђе у САД

B92
Foto: Arhiva

Метју Футерман, новинар "Њујорк тајмса", објаснио је начине на које је Новак Ђоковић покушао да уђе у САД и игра на турнирима у Индијан Велсу и Мајамију.

У уводу свог чланка Футерман објашњава како је Ђоковић упркос повреди успео да освоји први Гренд слем у сезони, али да су наредна два велика АТП турнира била на програму у САД, земљи која не дозвољава улазак странцима без потврде о вакцинацији против коронавируса.

"Очајнички је желео да игра и тако је започето за телефонским позивима и лобирањем код људи за које су Ђоковић и његов тим знали да имају конекције са Баједновом администрацијом, укључујући Били Џин Кинг, једне од најбољих тенисерки свих времена", наводи амерички новинар и касније додаје још и:

"Били Џин Кинг, која је радила са Бајденовом администрацијом прошле године на прослави 50. годишњице ‘Титле ИX‘, кључног закона који гарантује девојкама и женама у Америци једнаке могућности у спорту, обратила се својим контактима у Белој кући у његово име. Своје контакте је користио и ПТПА, Удружење преофесионалних тенисера, организација коју Ђоковић води од 2020. године."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана