Амбасада Русије: Забране застава неприхватљива политизација спорта

Танјуг
Амбасада Русије: Забране застава неприхватљива политизација спорта

МЕЛБУРН - Амбасада Русије у Аустралији оценила је данас да је одлука о забрани руске и белоруске заставе на тениском Аустралијан опену, још један пример неприхватљиве политизације спорта.

Руска амбасада у објави на Телеграму наводи да је, "поред веć постојеће дискриминације руских тенисера политиком 'неутралне заставе', тениски савез Аустралије сада отишао још даље и одлучио да забрани навијачима да их подржавају", преноси лист Известија.

Организатори тениског турнира Аустралијан опен претходно су забранили руске и белоруске заставе током такмичења, након што су гледаоци унијели више од једне на трибине првог дана првог овогодишњег Грен слем турнира.

Разлог за такву одлуку је то што је током меча првог кола између Рускиње Камиле Ракимове и Украјинке Катерине Баиндл, на трибинама истакнута руска застава, након чега је протестовао украјински амбасадор у Аустралији Васил Мирошниченко, преноси АП.

Политика аустралијског тениског савеза подразумева да је руским и бјелоруским играчима дозвољено да се такмиче на турниру, али само као "неутралним" спортистима, односно њихова националност није наведена у званичном распореду или резултатима, а заставе њихових земаља нису приказане ни на ТВ графикама, наводи АП.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана