Амар Чавчић, тренер рукометаша Херцеговине из Невесиња: Можемо да будемо освјежење у лиги

Душан Репија
Амар Чавчић, тренер рукометаша Херцеговине из Невесиња: Можемо да будемо освјежење у лиги

НЕВЕСИЊЕ - Млади тренер новог премијерлигаша Херцеговине Амар Чавчић вјерује да ће са Невесињцима играти запажену улогу и да овај тим неће бити епизодиста у елити.

Стручњак који је водио други тим Вогошће и радио као помоћник у првом је у договору са управом клуба довео младе рукометаше жељне доказивања, баш као што је и он сам. На прву, одаје утисак да врло добро зна шта га очекује, али исто тако и сигурност да ће испунити све што је испред њега постављено.

- Примарни циљ је да посложимо ситуацију у клубу почевши од омладинских категорија до првог тима. Што се тиче наступа у Премијер лиги, настојаћемо да играмо допадљиво, брзо, а сигурно је да имамо спортске амбиције. Опстанак би био велики успјех, али смо свјесни да ћемо из прикрајка морати да стигнемо до њега - нагласио је Чaвчић.

Шампиони Српске почели су са радом у присуству клупског руководства које им је пожељело срећу и обећало да ће учинити све како би имали адекватне услове за рад у предсезони, али и када такмичење почне. На окупљању су се појавили сви играчи, укључујући новајлије, голмане Марка Авдаловића и Дејана Цвијановића, те играче Едина Башића, Адиса Халиловића, Кејна Златића и Елдара Хадровића. Са некима од њих Чaвчић је већ сарађивао, па прилагођавање на начин рада и нову средину не би требало да буде проблем.

- У клубу има неколико искусних играча, а ми смо довели млађе, наравно, у скалду са могућностима клуба у овом тренутку. Познајем све играче кроз лигу у којој сам радио и очекујем да сви заједно напредујемо на сваком тренингу. Лијеп смо спој младости и искуства, на нама је да радимо и да напредујемо. Надам се да ћемо бити позитивно освјежење за лигу - нагласио је млади тренер.

Списак појачања није коначан пошто ће у Невесиње доћи још три или четири играча.

- Очекујем да комплетирамо екипу до краја седмице. За сада не бих да говорим о именима пошто су преговори са неким играчима у току, а све ће врло брзо бити познато - нагласио је Чaвчић.

Контролне утакмице

Комплетне припреме Херцеговина ће обавити код куће, а заказано је и неколико припремних мечева.

- За сада знамо да ћемо једном одмјерити снаге са Леотаром и два пута са Ловћеном, једном у Цетињу, једном код нас. Ускоро ћемо знати још два ривала која ће бити овдје из окружења - рекао је Чaвчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана