Алкарас повријеђен, Ђоковић миран до 20. марта

Д. Д.
Алкарас повријеђен, Ђоковић миран до 20. марта

ДОХА - Српски тенисер Новак Ђоковић има шанмсу да додано побјегне младом Шпанцу Карлосу Алкаразу након што је овај одустао од такмичења у Акапулку.

Алкарас је играо финале Рија а након тога је због повреде одустао од овонедјељног турнира. То значи да Новаку Ђоковићу прво мјесто на свијету није угрожено бар до 20. марта, те да ће засигурно доћи до 380. недјеља као најбољи на планети.

-Нажалост, нисам у стању да играм у Акапулку. Имам први степен истегнућа тетиве десне ноге и та повреда ће ме одаљити са терена на неколико дана. То су показали тестови које сам одрадио , написао је момак из Мурсије на друштвеним мрежама.

Алкарас је у финалу Рија које је изгубио од Британца Камерона Норија обновио повреду због које је и пропустио први гренд слем у актуелној сезони. Ријеч је о повреди која предвиђа паузу од недјељу дана до три седмице, тако да још нема прецизних информација да ли ће Алакарас моћи да наступи у Индијан Велсу, мастерсу који траје од 8. до 19. марта. Притом, на два долазећа мастерса у САД Алкараз брани огроман број бодова. У Индијан Велсу је играо полуфинале (поражен од Надала) што значи да брани 360 бодова, док је тријумфом над Каспером Рудом освојио Мајами, што значи да ће још 1.000 бодова бити на мети.

Новак већ до краја недјеље, потенцијалним освајањем турнира у Дубаију може да му побјегне на 700 бодова разлике. Алкарас тренутно има 6.780 бодова, Новак 7.025, али ако шести пут постане шампиону Дубаију, ето Ђоковића на 7.480 бодова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана