Александар Вукотић са Васланд Бевереном јуриша ка белгијској елити: Враћамо се у Жупилер лигу

Дарко Пашагић
Александар Вукотић са Васланд Бевереном јуриша ка белгијској елити: Враћамо се у Жупилер лигу

БЕВЕРЕН - Верујем да ће у Беверен наредне сезоне поново долазити најбоље белгијске екипе, иако се то у овом тренутку не чини баш толики реалним.

Истакао је то штопер Васланд Беверена Александар Вукотић који је у прошлом колу, иначе у трећем у доигравању за првака Челенџер лиге, постигао побједоносни погодак за своју екипу на гостовању у Антверпену у 88. минуту.

- Била је то и за њих и за нас веома важна утакмица, јер би се они у случају евентуалне победе поново укључили у борбу за прво место, које једино води у Жупилер лигу. На срећу, био сам највиши у скоку и постигао сам првенац ове сезоне, али веома важан за клуб. Овим тријумфом смо Бершот практично отписали из трке за титулу, јер за нама сада заостаје седам, а за лидером Моленбеком десет бодова - рекао је штопер Васланд Беверена и некадашњи фудбалер Крупе Александар Вукотић.

Сезону у другој белгијској, односно Челенџер Про лиги започело је 12 клубова, који су послије 22 кола наставили доигравање у Лиги за првака и Лиги за опстанак. Послије три кола у доигравању Васланд Беверен је и даље други.

- Иако седам кола пре краја првенства заостајемо три бода за Молембеком, убеђен сам као и сви у клубу да ћемо освојити прво место у Челенџер Про лиги и тако се пласирати у највиши ранг белгијског фудбала. Највећи разлог за самоувереност је чињеница да имамо сигурно најбољу екипу, али и да из утакмице у утакмицу играмо све боље - наставио је Вукотић.

Међу 12 клубова друголигашког друштва Белгије чак четири екипе су  млади, односно тимови до 23 године познатих клубова из ове земље (Клуб Брижа, Андерлехта, Генка и Стандарда).

- Са њима је најгоре играти и, да будем искрен, од почетка сезоне од њих смо изгубили највише бодова. Ти младићи желе да се докажу и да се што пре изборе за статус првотимца у првим екипама. Тако смо у првом колу доигравања поражени на гостовању код Клуб Брижа У23 са 0:3. Срећом, после тога смо везали две победе, од тога је једна баш против Молембека, и поново смо у игри за титулу, што би нам омогућило да се после две сезоне вратимо у елиту. То показује и атмосфера на домаћим утакмицама, јер је стадион све пунији. Наше мечеве сада посматра пет, шест хиљада људи, а не треба заборавити да град Беверен има нешто мање од 50.000 становника - рекао је Вукотић.

Уговор са Белгијанцима му истиче 30. јуна ове године.

- Четири и по године већ сам у Беверену и стварно је брзо прошло. Већ сада могу да кажем да ми је било одлично и да се ни у једном тренутку нисам покајао. Зато ћу прво с њима да седнем и да видим какве су њихове жеље за даље, али и услови које нуде. Наравно, све ће зависити и од тога да ли ћемо се вратити у Жупилер лигу. Не желим сада о томе да размишљам, само гледам према наредној утакмици - истакао је Вукотић.

Три године проведене у кањону Тијесно, по његовим ријечима, никада неће заборавити.

- Са готово свим саиграчима из тог времена сам у контакту. Највише са Радосавом Алексићем са којим сам у штоперском тандему сазрео као играч. У контакту сам и са Ирфаном Јашаревићем, Миљаном Љубеновићем... Крупа је клуб који ће ми увек остати у срцу. Клуб који је био као једна велика породица и у коме смо сви били у истом положају. Ретке су такве фудбалске средине - додао је на крају Вукотић.

Легија странаца

Беверен је права “легија странаца”, јер у њему тренутно наступају играчи из чак 17 држава. Осим Вукотића, са простора бивше Југославије ту је и Хрват Јаков Филиповић, који је у јануару ове године дошао из бјелоруског Бате Борисова, као и некадашњи фудбалер Партизана, Бразилац Евертон Луиз.

- Лепо је играти са неким који прича исти језик. Филиповић и ја смо на почетку одиграли неколико мечева заједно, јер и он игра на позицији штопера. Надам се да ћемо и у наставку сезоне добро функционисати и бити непремостив бедем пред голом - рекао је фудбалер Васланд Беверена Александар Вукотић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана