Александар Војновић, дефанзивац Борца: Једна побједа све промијенила

Дејан Кондић
Александар Војновић, дефанзивац Борца: Једна побједа све промијенила

БАЊАЛУКА - Први тријумф у овосезонском издању Премијер лиге БиХ против Посушја у гостима и те како је пријао не само фудбалерима Борца, већ свима у и око клуба. Атмосфера је много боља и на тренинзима, а то у први план истиче и дефанзивац клуба из Платонове улице Александар Војновић.

Поуздани штопер сматра да та побједа може бити прекретница ка позитивном наставку сезоне.

- Ефекат побједе одмах се рефлектовао на тренингу. Пуно је боља атмосфера, што је и логично. Можемо бити задовољни како смо одиграли. Надамо се да ћемо наставити у побједничком ритму. Баш смо и између себе причали да нам је потребна једна побједа да све крене набоље. Дочекали смо тај тријумф и сигурно ће нам то помоћи у наставку првенства - рекао је Војновић.

У наредном првенственом колу Борац је поново домаћин у Новом Граду. Овај пут у суботу од 17 часова на “Млакве” стиже нови премијерлигаш, екипа Игмана, па ће Војновић и друштво имати лијепу прилику да повежу два тријумфа. Тим из Коњица одиграо је само један меч у шампионату, а због европских обавеза његових ривала одложени су дуели против Вележа и Тузла Ситија.

- Игман је противник по мјери. Имамо одличну прилику за наставак тријумфалног низа. Фаворити смо у том мечу, али већ смо се “опекли” неколико пута, тако да ћемо максимално опрезно ући у тај дуел. Морамо дати све од себе. Сигурно да они имају амбиције и одређен квалитет, појачало их је неколико бивших играча Сарајева, тако да нам неће бити лако. У сваком случају, свака наредна утакмица је најбитнија и у свакој ћемо ићи на побједу - истакао је Војновић.

Борчев дефанзивац је рођен у Новом Граду, па ће на неки начин бити домаћин својим саиграчима. Истиче да је поносан како су његови суграђани подржали Борац против Сарајева и додаје да је имао осјећај као да игра у Бањалуци.

- Стварно смо сви били задовољни атмосфером на “Млаквама”, која је била сјајна. Дуго у Новом није био онако испуњен стадион, скоро дупке пун. Уживао сам играјући код куће. Још једном хвала свима који су дошли на тај меч, мојим Новљанима, али и људима из Бањалуке и осталих градова. Позивам их и у суботу да дођу, да нас подрже, а ми ћемо дати све од себе да их не разочарамо. Поново ће бити велика врућина, као против Сарајева, јер се игра у истом термину, али како је нама, тако ће бити и њима и морамо се спремити за те временске (не)прилике - закључио је Војновић.

Сваки минут на терену

Борчев централни дефанзивац провео је највише времена на терену од свих својих саиграча. “Црвено-плави” су до сада одиграли пет утакмица, а Војновић је одиграо сваки минут. Укупно 480, рачунајући продужетак у Торшавну. На другом мјесту је Бењамин Татар, који је на терену провео минут мање од Војновића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана