Александар Поњавић, кошаркаш Борца пред сусрет са Спарсом у Другој АБА лиги: Морамо да се искупимо навијачима

Милан Зубовић
Александар Поњавић, кошаркаш Борца пред сусрет са Спарсом у Другој АБА лиги: Морамо да се искупимо навијачима

БАЊАЛУКА - Прилику да се искупе навијачима за пораз од Хелиоса (99:93 (78:78, 87:87)) кошаркаши Борца имаће вечерас од 18 часова против Спарса у десетом колу Друге АБА лиге.

Домаћи терен није донио срећу Бањалучанима против словеначког тима, па је скоро хиљаду и по навијача разочарано напустило дворану “Борик”. Био је то први пораз ове сезоне “црвено-плавог” тима који није успио да веже осми тријумф, али је и поред тога остао лидер на табели са скором 7-1. Против сарајевског тима неће имати много избора већ да упишу побједу и потврде добру форму која их краси ове сезоне. Прву утакмицу у дресу Борца одиграо је Александар Поњавић и убацио шест поена. Вјерује да екипа може наћи снагу за нову утакмицу.

- Остаје жал за овом утакмицом и сада хладне главе морамо да размислимо о свему. Немамо пуно времена, пред нама је добра екипа Спарса која се појачала пред други део сезоне. Морамо паметније и сконцентрисаније да уђемо у ту утакмицу и надам се победи. Жао ми је свих навијача који су дошли да нас подрже и направили одличну атмосферу тако да им се морамо одужити на вечерашњој утакмици. Обећавам да ћемо бити агресивнији и енергичнији, док се надам да ће нас поново подржати у истом броју и да ћемо заједно доћи до победе - истакао је Поњавић.

И поред резултатског минуса током већег дијела утакмице “црвено-плави” су имали одличне прилике да дођу до тријумфа у драматичној завршници као и првом продужетку, али им се није дало. Када је на минут и по прије краја меча Драшко Кнежевић погодио тројку за 77:73, чинило се да ће домаћин уписати побједу. Леон Шантељ вратио је тројку (76:77) 14 секунди прије краја, затим је Стефан Кенић погодио прво, а промашио друго слободно бацање након којег је ухватио лопту у нападу. Дианте Болдвин бацио је лош пас према Кнежевићу којег је пресјекао Ервин Ли, а Шантељ донио изједначење шест секунди прије краја, док Кенић није погодио из тешке ситуације у посљедњој секунди. На 27 секунди пред крај првог продужетка Болдвин је донио изједначење, а Кнежевић из тешке ситуације промашио за два па се ушло у других пет минута током којих је словеначки тим доминирао.

- Ово је тежак пораз за нас. Требала нам је победа у првој утакмици балон турнира и подлегли смо притиску публике и домаћег терена. Имали смо добијену утакмицу у својим рукама и нашим глупостима односно изгубљеним лоптама довели смо до првог затим и другог продужетка, те пораза - рекао је Поњавић.

Најбољи у његовом тиму био је Болдвин са 17 поена, Кенић је додао 16, Кнежевић 14, Радош Шешлија 13 уз 12 скокова. За разлику од Бањалучана, Сарајлије су славиле у осмом колу против Широког са 69:63. Борац је побиједио Спарс на свом терену ове сезоне у Лиги БиХ, док је поражен у гостима.

Финале Купа Српске

Финална утакмица Купа Републике Српске за кошаркаше између Борца и Леотара биће одиграна у Бањалуци 16. фебруара од 20 часова. Покровитељ финалне утакмице Купа Републике Српске је предсједница Републике Српске, Жељка Цвијановић, а утакмица је у програму прославе Дана Републике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана