Александар Глишић најбољи спортиста општине Србац

Срна
Foto: Срна

СРБАЦ - Србачки фудбалер Александар Глишић проглашен је за најбољег спортисту општине Србац у 2021. години на традиционалном избору, који је одржан 19. годину заредом у организацији Радио Српца, а под покровитељством општине Србац.

Глишић је недавно постао члан узбекистанског прволигаша Динама из Самарканда, а највеће успјехе у прошлој години остварио је као члан Алашкерта из Еревана, првака Јерменије, са којим је наступао у групној фази Конференцијске лиге УЕФА. Одиграо је 16 утакмица у прошлој сезони и постигао три гола уз двије асистенције. Од доласка у Алашкерт 2019. године наступио је на 64 утакмице и постигао 22 гола, поставши страни играч са највише постигнутих голова у дресу јерменског првака. Због професионалних обавеза и немогућности доласка награду је примила његова сестра Исидора.

Друго мјесто припало је Ђорђу Угрену из Коњичког клуба "Ипсилон" Србац, а треће браћи Лазару и Давиду Шарићу, члановима фудбалског клуба "Козара" из Градишке. Награду за најуспјешнији клуб у прошлој години добио је Омладински стонотениски клуб "Србац-Натив", водећи у Другој лиги Републике Српске са осам побједа.

За најбољег младог спортисту до 18 година проглашена је Ана Будимчић, чланица Аеро клуба "Ултра лаког летења", друго мјесто припало је каратисти Марку Дринићу, док је треће мјесто заузео Немања Вученовић, члан Кошаркашког клуба "Студент-Игокеа". За најуспјешнију младу екипу до 18 година проглашена је екипа предтакмичара Фудбалског клуба "Слога" Србац. Секретар Фудбалског клуба "Млади Крајишник" из Кукуља Радојица Видовић понио је епитет најбољег спортског радника у 2021. години.

Стручни жири је одлучио да посебним признањима награди појединце и колективе који су оставили дубок траг у спортској историји Српца и афирмацији општине у међународним оквирима. Признање је додијељено тренеру младих екипа "Слоге" Драгољубу Тенџерићу, Шаховском клубу "Србац", Женском фудбалском клубу "Слога", стонотенисеру Алекси Пантелићу, предсједнику Карате клуба "Борац" Љубомиру Десанчићу, а признање је додијељено и Женском рукометном клубу "Србац".

Жири је одлучио да посебним признањем за допринос развоју коњичког спорта у србачкој општини награди Бојана Угрена, генералног секретара Савеза коњичких организација Републике Српске и предсједника Коњичког клуба "Ипсилон" из Српца.

Признање је добио и Андреј Глигорић, члан Карате клуба "Борац", као и најбољи стријелац фудбалског клуба "Слога" у актуелној сезони Предраг Пралица. Награде најуспјешнијим спортистима општине Србац уручили су предсједник организационог одбора и стручног жирија Милош Будић и начелник општине Млађан Драгосављевић, који је истакао да је локална управа у задње четири године у значајној мјери повећала средства за рад спортских клубова и организација. "Од 2017. године, када смо на годишњем нивоу издвајали 80.000 КМ, дошли смо до 140.000 КМ у овој години.

Финансијски додатно подржавамо спортске и културне манифестације, тренинге клубова у спортској дворани и на разне друге начине", рекао је Драгосављевић. Избор је одржан у Центру средњих школа "Петар Кочић", а манифестацију су увеличали наступи полазника ритмичке гимнастике Удружења грађана "Ц.Е.З.А.Р." и полазници плеса зумба, као чланови Омладинског стонотениског клуба "Србац-Натив".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана