Александар Глишић, фудбалер Арарата за “Глас”: Звезда не смије потцијенити Пјуник

Дејан Кондић
Александар Глишић, фудбалер Арарата за “Глас”: Звезда не смије потцијенити Пјуник

ЈЕРЕВАН - Фудбалери Црвене звезде сутра дочекују Пјуник у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу шампиона, а идеалан саговорник да овдашњу јавност упозна са врлинама и манама Јермена је Александар Глишић.

Момак из Српца и његов Арарат су минулог викенда укрстили копља у шампионату са Пјуником и изашли као побједници. Његов тим славио је са 1:0, па Глишић добро зна одакле Звезди пријети највећа опасност. Сагласан је да је тим Дејана Станковића фаворит, али да шампиона Јерменије не смије олако схватити.

- Пјуник је промијенио екипу у односу на прошлу годину, отишла су им три, четири играча који су изнијели ту сезону. То су момци који су дали више од половине голова, Дебле и Фирињо. Довели су пет, шест нових играча, има доста момака са наших простора. Они су скуп добрих интернационалаца са добрим тренером, који је својевремено био и мој тренер у Јерменији. У питању је Егише Меликјан. Ријеч је о стручњаку који добро ради, темељан је, одличан тактичар, обраћа пажњу на детаље. Некада је и сам био играч, репрезентативац. Звезда јесте фаворит, али не смије потцијенити Пјуник, ипак су они шампиони једне земље. Лично, очекујем пролазак Звезде - рекао је Глишић за “Глас Српске”.

Тренер Пјуника је против Арарата извео комбиновану екипу чувајући најјаче адуте за београдски окршај.

- Што се тиче ове утакмице коју смо ми играли с њима, тешко је било шта коментарисати, јер су они играли без седам, осам играча које су одмарали за Европу. Оно што је сигурно је да су организована екипа и неће на “Маракану” изаћи са бијелом заставом. Меликјан је велики такмичар, сигурно ће добро спремити екипу. Он је и пред претходне мечеве у квалификацијама за Лигу шампиона био самоувјерен и тврдио да ће проћи. Заиста очекујем добру утакмицу - додао је Глишић.

Пјуник се у мунула два кола квалификација за Лигу шампиона показао као екипа која никад не одустаје, међутим, јерменски шампион има и доста проблема.

- Углавном играју са три штопера, у формацији 3-5-2 или 3-4-3. Проблем је што су три дефанзивца, који су изнијели минулу сезону, и овај што је дошао из Арарата Јерменије повријеђени. Буквално им је цијела посљедња линија промијењена. Међутим, видјели смо да им то у минулим европским мечевима није представљало проблем, јер је у Румунији против Клужа српски интернационалац Зоран Гајић дао два гола. Звезда је, упркос свему, сигурно јача у прекиду, поготово сад откако се вратио Милуновић, а то може бити велика ставка у овом двомечу - истакао је Глишић.

Након пола године у Узбекистану Глишић се вратио у Јерменију. Истиче да је задовољан у новом клубу.

- Потписао сам уговор са Араратом на годину дана. Ово је велики клуб, бори се за трофеје. Надам се да ћемо у овој сезони бити међу прве три екипе и изборити пласман у Европу. Ако нам се укаже прилика да се боримо за титулу, нећемо је испустити. Добро смо кренули, добили Пјуник 1:0. У другом колу играмо још један дерби против мог бившег клуба Алашкерта. Дуго је првенство, има десет екипа, игра се четворокружни систем. Идемо утакмицу по утакмицу, видјећемо. Овдје ми се родила и ћерка, па сам хтио бити и ближе породици - закључио је Глишић.

Борац

Глишић је неколико пута био близу Платонове улице, односно преласка у Борац. Искусни нападач истиче да прати Премијер лигу, поготово “црвено-плаве”, те не искључује могућност да једног дана дође у Бањалуку.

- Пратим Борац и све што се ту дешава. Имам доста пријатеља који играју и раде у клубу. Сви знамо ко је Ненад Лалатовић и позитивно сам изненађен што је добио подршку, што је клуб стао иза њега, јер знамо да код нас баш и нема пуно стрпљења у оваквим ситуацијама. Убијеђен сам да ће он то оправдати. Што се мене тиче, имао сам неколико разговора са Вицом Зељковићем док је он био предсједник клуба. Никад се не зна, може се десити да у будућности и обучем дрес Борца - рекао је Глишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана