Александар Дакић, предсједник ОК Борац: Достојно ћемо представити Бањалуку и Српску

Душан Репија
Александар Дакић, предсједник ОК Борац: Достојно ћемо представити Бањалуку и Српску

БАЊАЛУКА - Одбојкаши Борца по први пут у историји играће на међународној сцени јер су се пласирали у ЦЕВ Челенџ куп, а први човјек клуба Александар Дакић поручује да ће у Бањалуци крајем октобра или почетком новембра направити спектакл.

 

Одбојка није међу најпопуларнијим спортовима у граду на Врбасу. Примат имају рукомет, фудбал и кошарка, али они који се баве одбојком марљиво раде и у тишини, понекад предалеко од свјетала позорнице, кују планове те испуњавају циљеве. Један велики успјех комплетирали су минуле сезоне сјајним партијама у скромним условима, па ће имати прилику да се представе у Европи. Никада ниједан мушки клуб из Бањалуке није успио то да уради, па је јасно да је овакав резултат велики подвиг.

- Играћемо ЦЕВ Челенџ куп и потрудити се да на најбољи начин представимо наш град и Републику Српску. Крајем јуна сазнаћемо име противника, а онда озбиљно кренути са припремама, како логистички, тако и играчки да бисмо спремни дочекали европску премијеру. Даћемо све од себе да покажемо да нисмо залутали и да одбојка заслужује бољи третман - рекао је Дакић.

Уз мало среће у жријебу и адекватна појачања надају се да могу прескочити уводну препреку. Сигурно је да у Европи нема лаких противника, па је озбиљан приступ основни предуслов за остављање лијепог утиска.

- Свјесни смо да нема лаких ривала, јер су то најбољи тимови својих земаља. Много тога ће зависити од жријеба, али без обзира на све морамо да појачамо екипу са бар два искусна играча. Сви момци који су учествовали у овом успјеху остаће у клубу, а уз добру селекцију појачања мислим да ћемо бити много јачи него што смо то били ове сезоне - нагласио је Дакић.

Све добија на значају ако се зна да је клуб полупрофесионалан, односно да велика већина играча за живот зарађује радећи неки други посао, а овим спортом се бави из велике љубави.

- Смијешно је да се поредимо са осталим колективима, јер момци буквално играју за стипендије. Зато је ово прилика да бар на неки начин добију награду за свој рад и велика одрицања. Неријетко нам тренинзи почињу касно навече, викендом путујемо на утакмице, а све на начин да играчи некако комбинују посао, породичне обавезе и одбојку. Зато знам да ћемо дати све од себе да освјетламо образ нашем граду и Републици као што смо то много пута до сада учинили - закључио је Дакић.

Бар једна утакмица у Бањалуци

Излазак у Европу подразумијева и додатна издвајања, свјесни су тога и Бањалучани који су одлучили да се ухвате у коштац са изазовом.

- У зависности одакле нам буде ривал знаћемо колико нам је потребно новца, али оно што већ сада знам јесте да нећемо пристати да обје утакмице играмо на гостовању јер у томе не видим никакву поенту. У обзир долази да обје играмо у Бањалуци или као што је најчешће пракса једну у гостима, а једну на домаћем терену - рекао је Дакић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана