Агенција за антидопинг контролу: Двије спортисткиње санкционисане због допинга

Срна
Foto: Илустрација

САРАЈЕВО- Агенција за антидопинг контролу БиХ током 2022. године евидентирала је три допинг позитивна случаја у БиХ након чега су спортисти Дорис Живковић и Ајна Макаш санкционисане забраном учешћа у спорту од шест, односно 16 мјесеци.

Одбор за саслушање провео је поступке у складу са Кодексом Свјетске антидопинг агенције и Антидопинг правилима у БиХ и, на основу изведених доказа и чињеница изрекао одговарајуће санкције и мјере за двије спортисткиње, док је трећи поступак у току, саопштено је данас из Агенције.

Први случај је утврђен када је 22. октобра прошле године у Тешњу, на такмичењу "ВАКО Балкан опен 2022 - кикбокс", проведена допинг контрола над Дорис Живковић.

Одбор за саслушање донио је одлуку о забрани учешћа у спорту од шест мјесеци, без могућности смањења.

Истом одлуком поништени су сви резултати које је Живковићева постигла од дана када је прикупљен наведени узорак, укључујући одузимање медаља, бодова и награда.

У другом случају, 20. новембра прошле године у Сарајеву, на такмичењу "Теквандо опен 2022", проведена је допинг контрола Ајне Макаш.

Макашевој је одређена казна забране учешћа у спорту од 16 мјесеци, без могућности смањења, а поништени су јој и сви резултати које је постигла од дана прикупљања узорка, укључујући одузимање медаља, бодова и награда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана