Адут Рудар Приједора Јован Владимир Павловић оптимиста пред Вележ: Имамо јачи мотив

Дејан Марић
Адут Рудар Приједора Јован Владимир Павловић оптимиста пред Вележ: Имамо јачи мотив

БАЊАЛУКА - Фудбалери Рудар Приједора са умјереним оптимизмом улазе у вечерашњи бој са Вележом у Врапчићима (20 часова).

Ријеч је о утакмици 29. кола м:тел Премијер лиге БиХ, првом од пет финала у којем ученици Срђана Марјановића немају право на кикс уколико желе да и наредне сезоне наступају у друштву најбољих.

Чињеница да се “рудари” налазе свега бод испод црте даје им наду да могу допловити до мирне луке, поготово ако се зна да након вечерашњег испита слиједе три окршаја са директним ривалима.

Не тако давно разлога за оптимизам на Градском стадиону баш и није било. Екипа је била прикована за дно, порази су били пречести, ту и тамо био би уписан понеки реми, док су побједе биле преријетке.

На резултатска посртања надовезала се и лоша финансијска ситуација у клубу. Играчи су због неисплаћених плата ступили у штрајк, тренер Марко Тешић је одступио, дошло је и до промјене у ужем клупском руководству... Тамни облаци надвили су се над клуб, који су многи већ отписали.

Па ипак, некако с прољећа грануло је сунце над “рударима”. Тим се издигао изнад свих проблема и побиједио Широки на “Пецари”, потом је пала и Слобода у Приједору, на шта се надовезао и тријумф и пролаз у полуфиналу Купа Републике Српске против Борца.

Јован Владимир Павловић и друштво у правом тренутку су ухватили побједнички ритам. И зато с правом вечерас имају чему да се надају против екипе која не може ни испасти, нити изборити Европу.

- Искрено, идемо по бод или по сва три. Нећемо се предати, сваки детаљ може бити пресудан у борби за опстанак. Наравно да и Вележ жели тријумф, али нама бодови више значе, наш мотив је јачи. Надметаћемо се - јасан је Павловић.

Екипа коју су практично сви прежалили узела је мјеру реномираним Широком и Борцу, срушила Слободу и потпуно се вратила у игру. А када се побјеђује, све је лакше и љепше.

- Управо тако. У доброј смо серији, уписали смо три тријумфа заредом, а они дижу атмосферу. Треба само да наставимо истим путем. Храбро. У свакој утакмици до краја - додао је одлични дефанзивац.

Позиција Рудар Приједора била би кудикамо повољнија да у завршницама мечева није остајао без бодова. Екипа је, наиме, од 80. минута “просула” чак 10 бодова, док је у истом интервалу изборила само један. Вријеме је, сматра Павловић, да се фортуна осмијехне њему и саиграчима:

- Искрено се надамо да ће се срећа коначно окренути на нашу страну. Доста утакмица смо изгубили у финишу. Ваљда је дошло вријеме да све то наплатимо.

Позитиван резултат у Врапчићима био би злата вриједан пред окршаје са директним ривалима за опстанак: Посушјем, Леотаром и Радником.

- Сигурно ћемо са великим еланом ући у те дуеле. Сви смо у истој ситуацији. Нека побиједи бољи - закључио је Павловић.

Радник на “Кошеву”

Фудбалери Радника у 29. колу иду на ноге Сарајеву. Бијељинци су свјесни да је пред њима вечерас огромно искушење (18 сати).

- Очекује нас најтеже гостовање у лиги, Сарајево је квалитетна екипа, поготово када игра на своме терену. Урадили смо анализу, свјесни смо тежине задатка, а од својих играча тражим озбиљност и одговорност. Ривалу не можемо пријетити, али можемо одиграти квалитетно - нада се тренер Велибор Ђурић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана