Адис Бећирагић нови селектор кошаркашке репрезентације БиХ

ГС
Адис Бећирагић нови селектор кошаркашке репрезентације БиХ

САРАЈЕВО - Адис Бећирагић именован је за новог селектора кошаркашке репрезентације БиХ, јавио је Кликс.

Бећирагић је дан прије 52. рођендана именован за насљедника Ведрана Боснића, а први задатак ће му бити пласман у други круг квалификација за Свјетско првенство.

Репрезентацију БиХ 1. и 4. јула очекују веома важне утакмице против Чешке и Бугарске. За пласман даље треба им једна побједа, а у неким комбинацијама,  могу проћи чак и у случају два минимална пораза.

Бећирагић је након завршетка каријере 2000. године почео радити у омладинским селекцијама Ulkera. Већину тренерске каријере је градио у Турској, а 2020. је водио косовску Пеју и репрезентацију Ирака.

Поред рада у бројним турским клубовима, посебан период у његовом животу је сарадња с Богданом Тањевићем којем је шест година био асистент у репрезентацији Турске.

-Прије свега, морам нагласити како ми је јако жао због посљедњих дешавања у вези са оставком Ведрана Боснића. Звао сам га прије пет дана и замолио да још једном размотри своју одлуку, заиста сам вјеровао свим срцем да ће на крају ипак остати. Он је тај који је требао завршити посао који је тако сјајно радио. На састанку са члановима Управног одбора КС БиХ пристао сам преузети функцију селектора имајући у виду незахвалан тренутак у којем се све ово дешава. Све знам, бит ће тешко, али који сам избор имао? Да кажем не и репрезентацију своје земље гурнем у још веће проблеме? - поручио је Бећирагић.

Бећирагић је истакао како га очекује много посла, а у раду ће му помоћи некадашњи саиграч из репрезентације Гордан Фирић.

-Мало је времена до наредне двије утакмице квалификација за СП, а јако пуно посла. Замолио бих јавност да настави пружати подршку нашим сјајним момцима, сви заједно ћемо дати максимум у периоду који је пред нама  - поручио је Бећирагић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана