Адетокумбо блистав у побjеди у Филаделфији, Клиперси наставили супер серију

гс
Foto: танјуг

Кошаркаши Милвокија су прекинули мини серију од два пораза и славили као гости у Филаделфији, 118:109.

Послије преко потребног дана одмора, успјели су да се регрупишу и забиљеже побједу, пету у сезони, а до ње их је водио Јанис Адетокумбо.

Све је ишло како су жељели, послије релативно мирног првог дијела меча, у којем је постигао 12 поена, Адетокумбо се разиграо у последње двије четвртине и на крају остварио учинак од 31 поена и 16 скокова, уз четири асистенције и двије блокаде.

У мечу смо имали резултатску клацкалицу, Сиксерси су током друге дионице имали у +13, али се на одмор отишло са предношћу Бакса, 58:61.

Они су током треће четвртине водили и са осам разлике, да би у последњих 12 минута ушли за заостатком од коша, 93:91.

Имали су више снаге и нерава у финишу, па су на крају славили са девет поена разлике.

Осим Адетокумба, добар учинак имао је и Грејсон Ален са 25 поена, двије ухваћене лопте и три асистенције, док је Боби Портис стао на 19 поена, десет скокова и три асистенције.

Код Сиксерса, најбољи је био Тајрис Макси са 31 поена, уз пет скокова и четири асистенције.

ЛА Клиперси су на свом паркету били бољи од Портланда, 117:109.

Блејзерси су углавном држали прикључак, да би домаћин ипак у финишу успио да одржи разлику и на крају заслужено стигне до пете узастопне побједе.

Пол Џорд и Реџи Џексон су доминирали у побједничкој екипи Клиперса, први је постигао 24 поена уз девет ухваћених лопти и седам асистенција, а други 23 поена уз два скока и шест асистенција.

Николас Батум је додао 22 поена.

Код Портланда, Демијан Лилард је имао 27 поена уз пет скокова и шест асистенција, док је Норман Пауел постигао 23 поена.

Јусуф Нуркић је за непуних 27 минута постигао дабл-дабл учинак од 15 поена, 13 скокова и шест асистенција, а Ивица Зубац у тиму Клиперса 11 поена уз седам скокова за 24 минута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана