Жири верификује листе кандидата

Милан Зубовић
Жири верификује листе кандидата

Бањалука - Прва сједница стручног жирија 62. Избора десет најбољих спортиста Републике Српска биће одржана данас (11 часова) у просторијама "Гласа Српске".

Сви струковни савези обавијештени су да до 21. новембра треба да пошаљу своје приједлоге, а на адресу нашег листа стигло је 20 приједлога. Жири, са прослављеним ватерполистом Александром Шапићем на челу данас ће верификовати све пристигле дописе из савеза. Осим Шапића, у жирију су прослављени фудбалер Владан Грујић, представник Министарства породице, омладине и спорта Оливер Гачић, уредник спортске редакције РТРС-а Драган Новаковић и уредник спортске редакције "Гласа Српске" Душан Репија.

Послије верификације кандидата, пред члановима ће се наћи кратке биографије и резултати свих кандидата, а биће дискутовано и о специјалним наградама и плакетама.

- Сам поглед на листу пристиглих кандидата довољан је да закључимо да заиста нећемо имати лаган посао. Ипак, вјерујем да ћемо одлучити како треба и изабрати најбољег од најбољих - рекао је Репија.

Послије ове сједнице биће одржана још једна у првој половини новембра, на којој ће жири скратити листу на десет бесмртних, а на сами дан манифестације, 21. децембра, биће одлучено који ће спортиста понијети титулу најбољег у Републици Српској. Осим десет најбољих спортиста, на завршној вечери уједно ће бити додијељено још неколико признања и то повеља за изузетан спортски подухват године, плакете за изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, плакете за амбасадоре спорта РС, плакета за изузетне резултате у спорту за инвалиде, плакета за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Србије и РС у области спорта, те "Златно перо - Лимун Папић", намијењено најбољем спортском новинару.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић је предсједник Организационог одбора, а генерални медијски покровитељ манифестације је РТРС. Као и претходних година, "Гласов" партнер у организацији је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

Шапић

Због пословних обавеза првој сједници жирија неће присуствовати предсједник Александар Шапић, али је упознат са свим детаљима.

- Жао ми је што не могу да присуствујем сједници, али сам добио сав материјал и телефонски ћу се консултовати са члановима жирија. Верујем да нећемо погрешити - рекао је Шапић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана