За спектакл чиста десетка

Душан Репија
За спектакл чиста десетка

Бањалука - Свечаност Избора десет најбољих спортиста Републике Српске и ове године окупила је врхунске спортске асове, који се из године у годину одазивају позиву "Гласа Српске" и увеличавају завршну манифестацију.

Саво Милошевић, Милан Гуровић, Дејан Брђовић, Ненад Боровчнин, Љубинко Друловић, Дане Корица и бројни гости из Србије, спортисти за феноменалним каријерама и носиоци медаља са европских и свјетских првенстава, још једном су показали сву своју величину. Упућивали су честитке најбољим спортистима, стрпљиво се фотографисали са бројним поштоваоцима, а било их је стварно много и редом истицали да им је велика част што су дио манифестације.

Предсједник жирија и овјековјечени пријатељ нашег листа, као и Републике Српске, директор свих репрезентација Србије Саво Милошевић имао је само ријечи хвале за организацију.

- "Глас Српске" је и у овим тешким временима одржао висок ниво манифестације. Не знам ни сам на колико сам Избора спортисте Републике Српске био, али сваки пут ми се чини да идете корак даље и да је организација из године у годину на вишем нивоу - рекао је Милошевић.

Прослављени кошаркаш Милан Гуровић привукао је можда и највише пажње, како посјетилаца тако и новинара. И сам признаје да није очекивао тако нешто.

- Први пут сам у Бањалуци у својству госта на манифестацији "Гласа Српске". Звучи као фраза, али стварно сам одушевљен оним што сам видео и начином на који сам прихваћен у Бањалуци. Желим од срца да вам честитам и обећам да ћу и у будућности радо бити ваш гост, наравно уколико ме будете позвали - рекао је Гуровић.

Државни секретар у министарству омладине и спорта Србије Ненад Боровчанин још једном је обећао да ће ресорно министарство учинити све да настави уску сарадњу са Министарством породице, омладине и спорта Републике Српске.

- Два министарства покренула су ни заједничких акција. Већ имамо план активности за 2014. годину и са задовољством могу да истакнем да ће сарадња бити још чвршћа - рекао је Боровчанин.

Потпредсједник Спортског савеза Србије, легенда српске атлетике Дане Корица није крио одушевљење.

- Свака част "Гласу Српске"! Чиста десетка за свечаност! Спортисти су својим резултатима заслужили а врсни домаћин им уприличио прави празник спорта.

Прослављени српски одбојкаш  Дејан Брђовић похвалио је манифестацију "Гласа Српске"

- Ако нешто траје непуних шест деценија и, колико сам чуо а сада се и уверио, да је сваке године све боље и боље онда је јасно да је домаћин на правом путу. Најважније да су наша деца, а то су најбољи спортисти, задовољни. И заиста им је приређена врхунска приредба.    

Цвијановић

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да су успјешни спортисти и спортски радници најбољи амбасадори Српске.

- Овим младим спортистима поручујем да то имају на уму када наступају на домаћим и међународним такмичењима, а Република Српска ће знати да цијени и вреднује њихове напоре - рекла је Цвијановићева.

Још је напоменула да је Влада Српске у посљедњих седам година изградила 29 дворана, 81 спортско игралиште и 29 спортских сала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана