Усвојена листа кандидата 62. Избора најбољег спортисте РС

Милан Зубовић
Усвојена листа кандидата 62. Избора најбољег спортисте РС

Бањалука - Стручни жири 62. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске усвојио је јуче листу кандидата који конкуришу за престижну награду.

На првој сједници одржаној у Бањалуци чланови жирија расправљали су о пристиглим приједлозима и номиновали кандидате за појединачне награде. Струковни савези послали су на адресу "Гласа Српске" 21 приједлог кандидата за које сматрају да су у години на измаку били најбољи у својим спортовима. Иако ће жири тек имати посла, сам поглед на резултате и кратке биографије спортиста био је довољан да покаже неће бити лако донијети одлуку.

- Звучи као фраза, али заиста није, јер има више спортиста који су својим резултатима, како у РС и БиХ, тако и на међународној сцени, постигли врло вриједне резултате. Усвојили смо пристигле приједлоге и самим тим започели посао. Имамо још двије сједнице да одлучимо и вјерујем да никога нећемо закинути, односно да ћемо изабрати најбољег кандидата - рекао је члан жирија и представник Министарства породице, омладине и спорта РС Оливер Гачић.

Иако због раније преузетих обавеза првој сједници није присуствовао предсједник жирија Александар Шапић, прослављени ватерполиста упознат је са свим детаљима сједнице.

- Имао сам увид у предлоге који су пристигли и путем телефона сложио се са члановима жирија о одлукама. Верујем да нећемо погрешити приликом избора - рекао је Шапић.

Осим њега и Гачића, чланови жирија су прослављени фудбалер Владан Грујић, те уредници спортских редакција РТРС-а и "Гласа Српске" Драган Новаковић и Душан Репија. Жири ће се састати почетком новембра и одредити који ће спортисти ући међу десет најбољих, а на дан саме манифестације, која ће бити одржана 21. децембра у Банском двору са почетком у 20.10 часова уз директан пренос на Радио-телевизији Републике Српске, биће одлучено ко ће наслиједити каратисткињу Наташу Видовић и постати најбољи спортиста Српске за 2016. годину.

Списак кандидата

Никола Полуга (карате), Михајло Чепркало (пливање), Младена Петрушић (атлетика), Младен Плакаловић (скијање), Дарко Савић (кајак), Митар Мрдић (џудо), Катарина Јокић (тенис), Невена Лукач (рукомет), Ајла Синановић (одбојка), Марко Обрадовић (фудбал), Татјана Ђекановић (стрељаштво), Алекса Црнчевић (бициклизам), Дашо Симеуновић (бокс), Драшко Албијанић (кошарка), Драшко Вујковић (ватерполо), Никола Дробњак (кик-бокс), Сања Милојица (стони тенис), Младен Ристић (теквондо), Велезар Шурбат (Стрељачки савез инвалида), Момир Ашоња (Шаховски савез инвалида), Игор Игњатовић (кошарка у колицима).

Остале награде

Осим десет најбољих спортиста, награде ће бити подијељене у још неколико категорија: повеља за изузетан спортски подухват године, плакете за изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, плакете за амбасадоре спорта РС, плакета за изузетне резултате у спорту за инвалиде, плакета за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Србије и РС у области спорта, те "Златно перо - Лимун Папић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана