У сусрет 61. избору десет најбољих спортиста у организацији Гласа Српске: Међу кандидатима 11 дебитаната

Дарко Пашагић
У сусрет 61. избору десет најбољих спортиста у организацији Гласа Српске: Међу кандидатима 11 дебитаната

Бањалука - На свечаности у Банском двору Република Српска сутра ће 24. пут добити своје најбоље спортисте у оквиру 61. традиционалне акције "Гласа Српске".

Док љубитељи спорта са нестрпљењем чекају да виде који су спортисти обиљежили годину на измаку треба истаћи да су за 23 струковна савеза предложила кандидате међу којима је чак 11 оних који су први пут номиновани, а то су Синиша Радоја (фудбал), Тања Каришик (скијање), Бранислав Марковић (теквондо), Саша Зимоњић (одбојка), Михајло Чепркало (пливање), Анђела Делић (кошарка), Стефан Јанковић (рукомет), Наташа Видовић (карате), Драшко Вујковић (ватерполо), Момир Ашоња (Шаховски савез инвалида) и Велизар Шурбат (Стрељачки савез инвалида).

Међу преосталих 12 који су се нашли у одабраном друштву њих четворо до сада није награђивано у акцијама "Гласа Српске": Синиша Петковић (стрељаштво), Алекса Црнчевић (бициклизам), Ђорђе Томић (бокс) и Милан Бабић (кик-бокс).

Миро Васић (Менерали) и Игор Игњатовић (кошарка у колицима) награђивани су до сада плакетама за изузетне резултате у спорту за инвалиде, док су се Горан Дојчиновић (аутомобилизам), Митар Мрдић (џудо), Дарко Савић (кајак-кану), Миљана Антонић (стони тенис), Ђорђе Паштар (куглање) и Душан Бабић (атлетика) налазили већ међу десет најбољих спортиста. Од њих шесторо најуспјешнији је Мрдић који се међу лауреатима нашао чак шест пута. Први путу било је то прије 12 година, на избору за 2003. када се нашао на седмој позицији. Годину дана касније био је други, 2006. четврти, а 2007. осми. У избору за 2008. годину проглашен је за најбољег спортисту Републике Српске, да би у прошлом био пети.

Паштар се на листи нашао три пута. У избору за 1998. годину био је седми, годину дана касније други, а 2004. године, на јубиларној, 50. смотри припала му је титула најбољег спортисте Републике Српске). Исти број пута међу најбољима се нашао и Савић, који 2010. био седми, 2012. трећи, а 2013. године осми). Приједорска стонотенисерка је три пута била девета, 2007, 2008. и 2012. године). По једном су се на листи нашли Дојчиновић који је 2004. године био десети и Бабић, који је годину дана касније био шести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана