Спортисти најбољи амбасадори Српске

Дарко Пашагић
Спортисти најбољи амбасадори Српске

Бањалука - Као и ранијих година на дан манифестације и ове године у просторијама "Гласа Српске" уприличен је пријем за најбоље спортисте Републике Српске у 2015. години.

Директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић, честитајући најбољима, истакао је да је манифестација, коју већ 61. годину организују дневне новине Републике Српске, надалеко позната и једна од најстаријих на простору бивше Југославије.

- Драго ми је што су најбољи спортисти за 2015. годину поново наши гости. Од 1955. године радимо исту ствар и упркос тешкој ситуацији у друштву, потрудили смо се да и овога пута завршна манифестација буде за памћење, поготово вама, који сте се нашли међу најбољима. У првих 37 избора бирани су најбољи у Босанској Крајини, а ево већ 24. пут бирамо најбоље спортисте Српске. Срећан сам што сте овдје са нама и велика ми је част што имам прилику да се упознам и дружим са нашим најбољим амбасадорима и поносом цијеле Српске - нагласио је Дмитрашиновић.

Ветеран на листи је џудиста Леотара Митар Мрдић, коме је ово седми пут да се нашао у одабраном друштву.

- Иако сам се на овом мјесту нашао више пута, сваки нови пут је посебан доживљај за мене, који се памти до краја живота. Није битно ко ће на крају бити најбољи, пошто је и сам улазак међу десет најбољих велика ствар - истакао је Мрдић.

За разлику од Мрдића, одбојкашу Младости из Брчког ово је био први пут да присуствује престижној манифестацији. Како је истакао, много му значи што је ушао међу одабране спортисте Републике Српске за 2015. годину.

- Драго ми је што сам ушао међу одабране. За мене је ово велика част и задовољство, а ово је доказ да су моји резултати били вриједи и да су то људи препознали. Ово није признање само за мене, већ и за све моје саиграче и све у клубу, без којих не би било могуће постићи све успјехе које сам постигао ове године - казао је коректор Младости.

Дарко Савић

Након годину паузе поново је међу десет најбољих ушао кајакаш Врбаса из Бањалуке Дарко Савић.

- Изузетно ми је драго што сам поново међу одабранима. Трудио сам се цијеле године и ово је на неки начин награда за све што сам постигао - казао је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана