Шапић предсједник жирија Изборa десет најбољих спортиста Републике Српске

Данијел Радујковић
Шапић предсједник жирија Изборa десет најбољих спортиста Републике Српске

Бањалука - Прослављени ватерполиста Србије и један од најбољих свих времена Александар Шапић биће предсједник жирија 62. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске који организује "Глас Српске".

Већ на први позив из наше редакције, Шапић је одговорио позитивно и са одушевљењем прихватио улогу првог човјека жирија једне од најстаријих манифестација овог типа на Балкану која ће бити одржана 21. децембра у Банском двору са почетком у 20.10 часова.

- Знам колико људи у Српској воле Србију и знам колико су се радовали и колико се радују свакој нашој медаљи. Чак сам понекад био љубоморан, јер сам имао утисак да су навијачи из Српске са више емоција пратили сваки наш меч. Знам да се ништа није променило ни данас и са одушевљењем сам прихватио позив да дођем и да бар на тај начин захвалим за дугогодишњу подршку - рекао је Шапић.

Осим њега, чланови жирија биће уредник спортске редакције Радио-телевизије Републике Српске Драган Новаковић, прослављени фудбалер Владан Грујић, један члан испред Министарства породице, омладине и спорта РС, као и представник "Гласа Српске" Душан Репија. Спортски савези имају рок да до 21. новембра доставе имена кандидата који су у текућој години имали најбоље резултате. Након што пристигну сви приједлози, стручни жири ће на првој сједници усвојити листе кандидата.

- Верујем у поштеност и правичност избора иако знам да нам посао неће бити једноставан, изабрати најбољег од најбољих. Ипак, верујем да ћемо донети добре одлуке - рекао је Шапић.

Он је током каријере са репрезентацијом Србије освојио сребрну и двије бронзане медаље на Олимпијским играма, злато, сребро и двије бронзе на свјетским првенствима, три злата и два сребра на европским првенствима...

Прије четири године одлучио је да заврши богату каријеру и посвети се политици. За сада је успјешан као и у спорту, јер је постао предсједник општине Нови Београд. Све медаље које је освојио током богате каријере поклонио је у хуманитарне сврхе, а оснивач је и фондације "Буди хуман - Александар Шапић" која има циљ да помогне појединцима, удружењима и установама којима је помоћ неопходна.

Признања

Осим награда за десет најбољих спортиста Српске, на завршној манифестацији биће додијељена повеља за изузетан спортски подухват године, плакете за изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, плакете за амбасадоре спорта РС, плакета за изузетне резултате у спорту за инвалиде, плакета за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Србије и Републике Српске у области спорта, те "Златно перо - Лимун Папић" најбољем спортском новинару. Генерални медијски покровитељ манифестације је РТРС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана