Радојичић: Помоћи ћу колико будем могао

Данијел Радујковић
Радојичић: Помоћи ћу колико будем могао

Бањалука - Сједница Организационог одбора 62. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске биће одржана у 8. децембра у 11 часова.

Утврђено је ово на првом састанку предсједника Организационог одбора ове манифестације и градоначелника Бањалуке Игора Радојичића са директором "Гласа Српске" Борисом Дмитрашиновићем. Све потребне активности и припреме за завршну манифестацију која ће бити одржана 21. децембра у Банском двору одавно су почеле, а на сједници ће бити направљен својеврстан пресјек до сада урађеног и договорене посљедње активности како би свечана церемонија још једном изгледала величанствено. Радојичић се без оклијевања ставио на располагање.

-        Част ми је и задовољство што сам се, на приједлог "Гласа Српске", нашао на челу овогодишњег Организационог одбора. Прихватио сам овај приједлог, свјестан да се константно мора радити на унапређењу спортске културе и популарисању спортских активности, као важног елемента сваке друштвене заједнице. У исто вријеме, као градоначелник Бањалуке, учинићу све што је у мојој моћи и надлежности да се спорт на подручју града подигне на виши ниво. Сигуран сам да финансијски проблеми, који данас највише оптерећују развој спорта, не смију бити препрека - казао је Радојичић.

Дмитрашиновић је захвалио Радојичићу и нагласио да је свака помоћ добродошла.

- Упркос изазовима са којима се сусрећемо, успијевамо да одржимо ниво ове манифестације која је значајна за цијелу Републику Српску. Надам се да ћемо уз помоћ градских и државних институција, као и приватних предузећа још једном положити испит - рекао је Дмитрашиновић.

Да подсјетимо, на првој сједници жирија којим предсједава прослављени ватерполиста Александар Шапић усвојена је листа кандидата, тако да се у конкуренцији за најбољег спортисту 2016. године налази 21 спортиста. До сједнице Организационог одбора, жири ће још једном засједати и скратити листу на десет најбољих спортиста. Коначна одлука ко ће понијети титулу најбољег спортисте биће донијета уочи саме манифестације на трећој сједници жирија.

Остале награде

Осим десет најбољих спортиста, награде ће бити подијељене у још неколико категорија: повеља за изузетан спортски подухват године, плакете за изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, плакете за амбасадоре спорта РС, плакета за изузетне резултате у спорту за инвалиде, плакета за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Србије и РС у области спорта, те "Златно перо - Лимун Папић".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана