Привредници помогли организацију Избора десет најбољих спортиста РС

Душан Репија
Привредници помогли организацију Избора десет најбољих спортиста РС

Бањалука - На сједници Организационог одбора 62. Избора десет најбољих спортиста Републике Српске закључено је да припреме за завршну манифестацију која ће бити одржана 21. децембра у Банском двору у Бањалуци иду по плану.

Сједници је предсједавао градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је истакао да му је велика част што је добио позив да буде на челу Организационог одбора. Он је представницима јавних предузећа, приватних компанија и свима онима који су подржали организацију предочио како иду припреме овако велике манифестације и изразио наду да ће све протећи у најбољем реду.

- Ове године је 25. годишњица Избора најбољег спортисте Републике Српске, јер је први одржан 1992. године када је титулу најбољег понио каратиста Мирољуб Кременовић, а континуитет је много дужи, јер "Глас" по 62. пут организује ову манифестацију. Циљ је, прије свега, наградити све оне који су резултатима то заслужили, а са друге стране, популарисати спорт кроз овакве манифестације. Спорт је врло значајна грана, поготово за младе, и ово је добар начин да га, да тако кажем, на најљепши начин презентујемо њима како би и они кренули стопама спортиста који су међу најбољим - рекао је Радојичић.

Присутнима се обратио и директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић, који је нагласио да овако велику манифестацију није могуће организовати без ичије помоћи, па је захвалио свима који су и ове године уз један од најстаријих листова на Балкану.

- Доста посла смо урадили, остало је да га приведемо крају и надамо се да ће свечана церемонија протећи онако како треба, како је и свих година до сада. Највећи терет организације изнијећемо ми из "Гласа", али би све било немогуће без свесрдне помоћи привредника, институција и пријатеља спорта - рекао је Дмитрашиновић.

Завршну манифестацију директно ће преносити Радио-телевизија Републике Српске, која је и генерални медијски покровитељ, а директан пренос почиње 21. децембра у 20 часова. Осим награда за десет најбољих спортиста Српске, на завршној манифестацији биће додијељена повеља за изузетан спортски подухват године, плакете за изузетан допринос у афирмацији и унапређењу спорта, плакета за дугогодишњи допринос развоју спорта, плакете за амбасадоре спорта РС, плакета за изузетне резултате у спорту за инвалиде, плакета за допринос, развој и унапређење специјалних и паралелних веза Србије и Републике Српске у области спорта, те "Златно перо - Лимун Папић" најбољем спортском новинару.

Министарство

Партнер "Гласа Српске" у организацији Избора десет најбољих спортиста је Министарство породице, омладине и спорта.

- Као и претходних година, наградићемо десет најперспективнијих спортиста рођених у периоду од 1998. до 2001. године. Свим спортским савезима послали смо дописе, а они су нам предложили кандидате за које сматрају да заслужују стипендију. Наша стручна комисија одредиће који кандидати највише заслужују помоћ како би лакше напредовали у каријери. Поред тога, додијелићемо и двије стипендије за спортисте са инвалидитетом, јер и ова категорија заслужује помоћ како би напредовала - рекао је виши стручни сарадник у министарству Оливер Гачић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана