ПРЕДСТВЉАМО: Алекса Црнчевић кандидат Бициклистичког савеза РС: Памти рекорд са Биокова

С. Ж.
ПРЕДСТВЉАМО: Алекса Црнчевић кандидат Бициклистичког савеза РС: Памти рекорд са Биокова

Бањалука - Члан Бициклистичког клуба Самит Алекса Црнчевић резултатима у овој години обезбиједио је кандидатуру за најбољег спортисту Републике Српске у избору "Гласа Српске".

Протекла година била је веома успјешна за младог Бањалучанина који је у самом врху бициклизма у БиХ.

- Најзначајнији моменат ове сезоне је успон на Биоково гдје сам оборио рекорд стазе постављен прошле године и ту сам надмашио све досадашње резултате и поставио завидно вријеме. Задовољан сам наступом на Балканском првенству и освојеним 14. мјестом у веома јакој конкуренцији, а на домаћој сцени потврдио сам континуитет и опет завршио у самом врху - рекао је Црнчевић.

Тренутно је 328. на свијету у брдском бициклизму и циљ му је да наредне сезоне поправи пласман. Ипак, за веће успјехе потребна је подршка, јер за овај спорт не постоје тако добри услови на овим просторима.

- Надам се да ћу свој пласман поправити што је више могуће. Финансије представљају највећи проблем, јер за сваку трку, која се бодује на свјетској ранг-листи, морам уплатити учешће чији износ зависи од ранга. Поред трка у земљама региона, планирам да учествујем на тркама у Италији и Аустрији, гдје је брдски бициклизам на доста вишем нивоу. Надам се да ће овај спорт још више заживјети код нас, јер има много такмичара који су заинтересовани за брдски бициклизам - рекао је Црнчевић.

Сигурно је да младог Бањалучанина тек очекују највећи изазови, али његове године говоре да ће из сезоне у сезону бити све бољи уколико настави са напорним радом. Поред успјеха у бициклизму, Алекса је редован студент треће године Технолошког факултета у Бањалуци и доказао је да је могуће искомбиновати врхунски спорт са школским обавезама за шта је потребно много одрицања.

Други пут кандидат

Алекса Црнчевић је и прошле године био међу кандидатима за најбољег спортисту у "Гласовом" избору, а како каже то му представља велико задовољство.

- Очигледно је да се труд исплати и ово дође као права награда на крају сезоне. Велика је ствар бити међу најбољим спортистима и изузетно ми је драго због тога - казао је Црнчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана