ПРЕДСТАВЉАМО: Велезар Шурбат кандидат Стрељачког савеза инвалида: Сезона обиљежена рекордима

Н. В.
ПРЕДСТАВЉАМО: Велезар Шурбат кандидат Стрељачког савеза инвалида: Сезона обиљежена рекордима

Бијељина - Члан Стрељачког клуба инвалида Велезар Шурбат резултатима у овој години доказао је да је заслужено номинован за спортисту године у избору "Гласа Српске".

Шурбат је у посљедњих пет година првак Републике Српске у појединачном такмичењу, а три пута је проглашаван најбољим спортистом града Бијељине. Ове године освојио је и Лигу Србије у појединачној конкуренцији на коју је посебно поносан.

- Међу 100 такмичара нас осам ушло је у финале у којем сам тријумфовао. То су све такмичари који су освајали олимпијске медаље, тако да је конкуренција била заиста јака, па самим тим овај постигнути резултат огроман је успјех за мене. Срећан сам због овог резултата, јер сам доказао да могу да се носим са најбољима. Ово ми је још једна потврда да се напорним радом све постиже и да границе не постоје - рекао је Шурбат.

Титулу првака Републике Српске у појединачној конкуренцији обезбиједио је новим рекордом од 356 кругова, а освојио је и девети куп Републике Српске. На Митровданском турниру је био најбољи, а на Хендикеп фесту у Требињу, који је највеће такмичење на нивоу БиХ, освојио је друго мјесто. Са екипом РВИ Орао освојио је друго мјесто у Лиги Србије и Републике Српске. На овакве резултате није могла да остане нијема Градска управа Бијељине која му је пружила сву финансијску помоћ.

- Град је много помогао куповином пушке, са којом због остварених резултата имам право да излазим и на међународна такмичења. Даћу све од себе да у најбољем могућем свјетлу представим себе и Српску - рекао је Шурбат.

Част због номинације

Велезар Шурбат је други пут међу кандидатима за најбољег спортисту Републике Српске, а ове сезоне је само потврдио континуитет добрих резултата.

- Велика је част што сам поново међу изабранима. Избор спортисте је манифестација са великом традицијом, а бити у друштву најбољих је привилегија - рекао је Шурбат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана