ПРЕДСТАВЉАМО: Татјана Ђекановић ће заувијек памтити ову годину: Рио промијенио начин размишљања

Иван Драгичевић
ПРЕДСТАВЉАМО: Татјана Ђекановић ће заувијек памтити ову годину: Рио промијенио начин размишљања

Теслић - Без икакве конкуренције најбољи стријелац у БиХ је 19-годишња Теслићанка Татјана Ђекановић тако да Стрељачки савез Републике Српске није имао тежак посао када је требало да предложи кандидата за најбољег спортисту.

Ова година остаће заувијек у Татјанином памћењу, јер је учествовала на Олимпијским играма у Рију гдје је заузела 35. мјесто што је други најбољи резултат спортиста из БиХ.

- Рио ми је промијенио начин размишљања. До сада ми је школа била на првом мјесту, а стрељаштвом сам се бавила аматерски, али сада знам свој пут и подигла сам све на много виши ниво. Олимпијске игре су ми донијеле много лијепих тренутака. Када сам била дијете имала сам узоре, а тих двадесетак дана живјела сам свој сан. Имала сам прилику да разговарам са многим великим спортистима чија искуства сам могла да чујем, а и да видим на који начин раде и тренирају - рекла је Ђекановићева.

Поред Олимпијских игара наступила је на Европским играма младих у Бакуу што је била својеврсна припрема за Рио. У овој години наставила је доминацију у домаћим оквирима гдје је одбранила титуле првака БиХ и Републике Српске. Поред великих обавеза завршила је средњу школу и преселила се у Њемачку. Тамо је уписала машинство и паралелно ће тренирати што неће бити нимало лако, али је добила одличне услове за рад.

- Година је била напорна, било је доста одрицања и стреса, а поред свега завршавала сам и школу. Раније сам испланирала да студирам у Њемачкој па сам учила језик, али одлазак тамо неће негативно утицати на каријеру. Шта више, имам добре услове, стално сам у контакту са тренером Ненадом Рашићем и Геофон је и даље мој клуб. Договорила сам се са једним тамошњим клубом, имам на располагању стрељану и све неопходне услове - рекла је Ђекановићева.

Такмичења и планови

Младу Теслићанку већ наредне седмице очекују обавезе на јаком међународном турниру у Луксембургу гдје ће бити једина такмичарка из БиХ, а наредне године главни циљ је норма за Европско првенству. Велики догађај биће и Свјетски куп у Индији на којем ће такође учествовати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана