ПРЕДСТАВЉАМО: Стонотенисерка Сања Милојица први пут на листи кандидата: Шампионка са рекетом

Н. Ђ.
ПРЕДСТАВЉАМО: Стонотенисерка Сања Милојица први пут на листи кандидата: Шампионка са рекетом

Приједор - Први пут на листи кандидата за најбољег спортисту Републике Српске нашла се стонотенисерка Приједора Сања Милојица.

Тешко је побројати све вриједне домете које је остварила у 2016. години па је с обзиром на то заслужено номинована. На сениорском првенству БиХ појединачно освојила је треће мјесто, док је у дублу са Недмом Мулалић стигла до сребра. Вицешампионка је Републике Српске, а у пару са клупском другарицом Миљаном Антонић била је најбоља. Екипно са клубом који носи име града на Сани налазила се у саставу којем је припало друго мјесто у Премијер лиги, а окитила се златним одличјем и трофејом побједника Купа РС.

- Релативно сам задовољна, али увијек може боље. Првенствено мислим на чињеницу да нисам била првак Српске, што ми је већ полазило за руком. Међутим, свакако да ме радује што сам изборила мјесто у сениорској репрезентацији БиХ и да сам трећепласирана стонотенисерка на ранг-листи. За све што сам постигла много дугујем тренеру Славку Антонићу, наравно и саиграчицама - прича Милојица.

Плавокоса дјевојка, рођена 1. дана 1996. године, почела је да тренира још 2004. године. Када је кренула у основну школу показивала је интересовање и за атлетику, али с обзиром да станује близу Стонотениског дома Тукови, није могла побјећи од "пинг понга". Недавно је са сениорском репрезентацијом у квалификацијама за Европско првенство изборила пласман у бараж, па ће најбоље стонотенисерке БиХ у априлу покушати да се пласирају на Европско првенство "Б" дивизије.

- Жеља ми је да оправдам повјерење селектора Наде Марковић, а како постоји могућност да се и тај турнир одржи на нашем терену, пружа нам се прилика да направимо још један искорак на међународном плану. Штета је што због недостатка финансијских средстава имамо мало интернационалних наступа, јер би се тада подигао квалитет игре - закључила је Милојица.

Препозната као таленат

Приједорска стонотенисерка препозната је као таленат и у три наврата, 2010, 2011. и 2014. године у изборима који организује "Глас Српске" добијала је награде за перспективне спортисте које додјељује Министарство за породицу, омладину и спорт.

- Драго ми је што сам дочекала да конкуришем и за избор најбољих сениорских спортиста. С обзиром да сам дебитант на листи, била бих задовољна и да се нађем међу десет - рекла је Милојица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана