ПРЕДСТАВЉАМО: Никола Полуга најуспјешнији каратиста у години на измаку: Сија бронза из Истанбула

Драго Гајић
ПРЕДСТАВЉАМО: Никола Полуга најуспјешнији каратиста у години на измаку: Сија бронза из Истанбула

Вишеград - Каратиста Никола Полуга кандидат је Карате савеза Републике Српске за избор најбољих спортиста у овој години.

Рођен је у Београду 1992. године, а већ са шест година почео је да тренира карате у вишеградској "Дрини". Сада, послије  18 година тренирања стекао је  црни појас 1. дан и донио  многобројне медаље са домаћих и међународних такмичења.

Каже да се љубав према каратеу јавила још у детињству, јер је као дјечак желио да постане снажан и борбен. Све вријеме је имао подршку родитеља и тренера Ненада Леканића. Уз бављење каратеом упоредо је студирао и стигао до четврте године Економског факултета у Палама.

- У досадашњој каријери, био сам четири пута свјетски првак у VKC федерацији. Најприје у категорији млађих кадета 2006. године у Хановеру и у категорији старијих кадета двије године касније у Новом Месту у Словенији. У Италији сам 2010. године такође освојио свјетску титулу, а круна досадашње каријере је титула првака у сениорској конкуренцији у Мелбурну. Овим путем желим да захвалим прослављеном режисеру Емиру Кустурици и установи "Андрићград" који су ми омогућили одлазак на првенство. Поносан сам и што сам пет пута проглашаван најбољим спортистом Вишеграда - каже Полуга.

У текућој години настављена је ниска успјеха на домаћим и међународним првенствима.

- Освојио сам првенство Српске и БиХ и био први на изборном турниру за првенство Балкана у Истанбулу, на којем сам освојио бронзану медаљу у VKF федерацији. Од значајнијих успјеха издвајам учешће на Свјетском првенству у Аустрији и освојена два друга мјеста на турнирима у Чачку и Бијељини - нагласио је Полуга.

Овај истакнути спортиста је за заслуге у сениорској конкуренцији на међународним такмичењима у саставу репрезентације РС награђен Златном плакетом од стране Карате савеза Републике Српске.

Очекивања

- У околностима недостатка финансијске помоћи и  обавеза на факултету, које траже велика одрицања, задовољан сам постигнутим резултатима и трудићу се да они буду и бољи. Сљедеће године чека ме првенство Европе у Турској и првенство Србије. Велика ми је част што сам предложен за престижну награду "Гласа Српске" и очекујем да жири препозна моје резултате - каже Полуга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана