ПРЕДСТАВЉАМО: Нападач Радника Марко Обрадовић кандидат Фудбалског савеза РС: Тресе мреже као од шале

И. С.
ПРЕДСТАВЉАМО: Нападач Радника Марко Обрадовић кандидат Фудбалског савеза РС: Тресе мреже као од шале

Бијељина - Двије најуспјешније сезоне у историји Радника обиљежио је најбољи стријелац тима Марко Обрадовић, који је својим головима омогућио Бијељинцима освајање трофеја у Купу РС и Купу БиХ.

Иако је рођени Београђанин, признаје да се у Бијељини осјећа као код куће, јер већ трећу сезону носи плави дрес Радника. До сада је у дресу Радника погодио 45 пута, а ни асистенције му нису стране. Наставио је Обрадовић са својим голгетерским навикама и ове сезоне, у којој је у осамнаест  одиграних кола уписао осам погодака.

- У Раднику сам стекао пуну афирмацију. Освајати трофеје са условно речено малим клубом је јако тешко, али је и много веће задовољство. Одлична смо група и не бих много истицао појединце иако ми је изузетно драго што сам предложен за најбољег испред Фудбалског савеза Републике Српске - рекао је Обрадовић.

Од његовог доласка до данас Радник је напредовао на свим пољима. Бијељинци су у сезони 2013/14. једва сачували премијерлигашки статус, да би прошле године постали, а ове наставили да буду битан фактор када је у питању борба за сам врх табеле. Посебно мјесто у историји клуба су прве европске утакмице које је Радник прошлог љета одиграо са бугарским Бероеом у квалификацијама за Лигу Европе.

- Захваљујући руководству, на челу са Младеном Крстајићем, Радник је постао клуб који стално гледа напред. Невероватно смо напредовали, али не желимо да се зауставимо, јер имамо реалне шансе да и ове сезоне донесемо бар један трофеј у клупске витрине. Ко зна, можда поново изборимо европске мечеве - рекао је Обрадовић.

Одличне игре нису прошле незапажено, па се готово свакодневно може чути да ће већ ове зиме напутити Радник.

- Било је понуда, али до сада се нису поклопиле коцкице да одем, али не оптерећујем се тиме. Задовољан сам и концентрисан на игре у Раднику. Права понуда стигне кад се играч најмање нада - закључио је Обрадовић.

Партизан се воли

Прве фудбалске кораке направио је у свом селу у Старим Бановцима играјући за Дунав. Са 12 година прешао је у Земун, као јуниор играо је за Партизан, а када је постао пунољетан преселио се у белгијски Еупен. Ипак, нема дилему за кога навија.

- За друге се навија, Партизан се воли! Тај клуб ми је у крви. Сан ми је да једног дана заиграм у првом тиму "црно-белих" - рекао је Обрадовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана