ПРЕДСТАВЉАМО: Младена Петрушић, атлетичарка Гласинца са Сокоца: Међународна одличја обиљежила сезону

Данијел Радујковић
ПРЕДСТАВЉАМО: Младена Петрушић, атлетичарка Гласинца са Сокоца: Међународна одличја обиљежила сезону

Бањалука - Атлетичарка Гласинца са Сокоца Младена Петрушић има прилику да се други пут нађе међу десет најбољих спортиста РС пошто је поново кандидат Атлетског савеза РС.

Након 2014. године, када је била седма, она је добрим резултатима поново заслужила повјерење Савеза. Највреднији резултат у 2016. години јој је треће мјесто у седмобоју са првенства Балкана у румунском Питештију. Поред тога, била је  друга на првенству малих земаља Европе у скоку увис на Малти, а најбоља је била и на дворанском првенству Војводине у вишебоју у Новом Саду. Такође, освојила је доста медаља на домаћим такмичењима. На првенству БиХ у Зеници дошла је до злата у скоку увис, друга је била у скоку удаљ и на 100 метара са препонама. Најбоља је била у скоку увис на Зимском скакачком и бацачком првенству БиХ у Сарајеву, а друго мјесто је освојила у бацању копља. Такође, била је друга у скоку удаљ на првенству БиХ у Зеници.

- С тим да прошле године нисам одрадила припреме, веома сам задовољна резултатима. Радила сам на Сокоцу, а посебно сам задовољна што се тиче седмобоја. Медаља са Балканског првенства ми је најдража, али морам да истакнем и ону са првенства малих земаља гдје сам дијелила друго мјесто, била сам изненађена јер до самог краја нисам знала да сам друга. Те двије медаље су ми обиљежиле сезону - казала је Младена.

Има проблема да се спрема током зимског периода пошто су слаби услови на Сокоцу. Скоро је постала одборник у Скупштини Сокоца, али успијева да усклади све обавезе.

- Што се тиче љетњег периода, имамо добре услове, али зими је баш незгодно. Немам термине за тренирање, радим на паркету гдје не могу обући спринтерице. Некако нађем времена да тренирам и да све уклопим. Радим и са дјецом, на ногама сам од шест ујутро до 21.30 навече. Кандидатура за десет најбољих спортиста ми много значи, као што је било и прије двије године. Био ми је то велики мотив и подстрек за даљи рад. Некако вјерујем да могу проћи и ове године, а надам се да ћу то оправдати и да ћу 2017. имати боље резултате него 2016 - додала је Младена.

Пуном паром у 2017.

Младена Петрушић има велике циљеве у 2017. години и нада се да ће успјети да избори наступ на неком великом такмичењу.

- Већ се спремам пуном паром, у јануару ћу ићи на припреме у Црну Гору. Циљ ми је да вратим дворански рекорд у петобоју, биће такмичење негдје у фебруару. Ту је и ЕП у Београду у дворани, покушаћу да испуним норму који није малена. Ако не, онда ћу се спремати за сезону на отвореном, има Балканско и Европско првенство - рекла је такмичарка Гласинца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана