ПРЕДСТАВЉАМО: Младен Ристић кандидат Теквондо асоцијације: Учитељ и такмичар у исто вријеме

Д. Г.
ПРЕДСТАВЉАМО: Младен Ристић кандидат Теквондо асоцијације: Учитељ и такмичар у исто вријеме

Зворник - Теквондо асоцијација Републике Српске у верзији ВТФ, предложила је Младена Ристића члана ТКД Зворник као свог кандидата за избор најбољих спортиста Републике Српске.

У богатој каријери, овај 29-огодишњи борац освојио је доста домаћих и међународних трофеја, одлучујуће допринио оснивању клуба у Зворнику који већ сада може да се похвали великим бројем младих такмичара. Рођен је у Сарајеву 1987. године, а теквондом се почео бавити са 11 година.

- Моји први кораци били су у Губеру из Сребренице, гдје се моја породица током рата доселила из Сарајева. Након десет година напорног тренирања стигли су и први трофеји. Вишеструки сам првак РС и вицешампион БиХ. На Балканском првенству у Букурешту 2008. године био сам трећи, а степеницу више сам се попео сљедеће године на првенству Балкана у Београду - прича Ристић.

Доласком у Зворник, наставио је са тренирањем, али увидјевши да у граду на Дрини има доста младих који желе да тренирају теквондо одлучио је да оснује клуб.

- Уз помоћ локалних власти, клуб је успјешно започео са радом и у почетку сам окупио педесетак младих са којима свакодневно тренирам са својим сарадницима. За три године, наш клуб је постао један од најуспјешнијих у Српској, а из наших редова је поникао првак Републике Српске у млађим категоријама. Надам се да ћемо имати подршку као и до сада и да ћемо већ на сљедећим Олимпијским играма имати наше представнике - рекао је Ристић.

Посебно је захвалио Теквондо асоцијацији Србије на челу са прослављеним тренером Драганом Јовићем под чијом су капом стасале олимпијска шампионка и вицешампионка Милица Мандић и Тијана Богдановић.

- Они су примјер да се уз стручан рад и добре услове у овом спорту може направити много. Жеља ми је да имамо представнике на највећим турнирима, европским и свјетским првенствима и Олимпијским играма и мислим да то није немогуће - рекао је Ристић.

Дебитант

Младен Ристић је први пут предложен за листу најбољих у традиционалном "Гласовом" избору.

- Велика ми је част што сам добио прилику да будем раме уз раме са највећима. Драго ми је што су људи из Теквондо асоцијације РС препознали мој труд и рад - рекао је Ристић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана