ПРЕДСТАВЉАМО: Младен Плакаловић најбољи биатлонац и такмичар у скијашком трчању БиХ: Владар стаза челичне воље

Душан Репија
ПРЕДСТАВЉАМО: Младен Плакаловић најбољи биатлонац и такмичар у скијашком трчању БиХ: Владар стаза челичне воље

Источно Сарајево - Годинама најбољи биатлонац и такмичар у скијашком трчању БиХ Младен Плакаловић кандидат је Смучарског савеза за најбољег спортисту Републике Српске.

Момак, који је свој живот посветио бијелим стазама, двоструки је учесник Зимских олимпијских игара у Ванкуверу и Сочију, а с обзиром да је наставио континуитет добрих резултата, врло лако би се могао наћи и на сљедећим у Пјонгчангу. У 2016. години потврдио је доминацију на домаћим теренима, али остварио је и неколико врло респектабилних резултата у европским оквирима.

- Најбољу трку имао сам на "Алпен купу" на Планици гдје сам освојио 65 ФИС бодова. Све од тада па до краја сезоне задржао сам константност и остварио још неколико одличних резултата. Издвојио бих Балкански куп у турском Болуу гдје сам скупио 70 бодова, а добар сам био и на Балканском купу у Хрватској. Онда су дошла такмичења на домаћим стазама, гдје сам био најбољи - рекао је Плакаловић.

Иако нису у врху по популарности поготово код нас, скијашко трчање и биатлон су врло захтјевни и скупи спортови, а успијевају само они који имају челичну вољу.

- Вјерујте да је тако, јер све остало, поготово код нас је занемариво. Када се вратим са великог такмичења мјесец трају пријеми и сликања, а послије тога све је поново исто - препуштени смо сами себи. Не знам до када ћу издржати да гурам камен узбрдо, јер постаје све тежи. Нисам од оних који се лако предају, али једноставно врло тешко је направити нешто, а немати услове за то. Не можемо се поредити са другим нацијама ни у ком сегменту, а опет по резултатима не заостајемо много - рекао је Плакаловић.

Ипак, како каже, цијело љето припремао се као никада до сада и очекује добре резултате.

- Тренутно сам у Аустрији на припремама и такмичењима и за сада иде добро. Очекујем да ћу у јануару бити у пуној форми и да ћу на тркама ФИС и ИБУ купа направити нове добре резултате - закључио је Плакаловић.

Трејл трке

Осим биатлона и скијашког трчања Плакаловић се у посљедње вријеме бави трејл тркама. На једној таквој на Сувој планини код Ниша тријумфовао је у врло јакој конкуренцији.

- Велики сам поштовалац природе, а оваква такмичења уједно су потпуно нови изазов за мене. Иако сам се такмичио са искуснијим тркачима, успио сам да славим и врло сам поносан на ту побједу - рекао је Плакаловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана