ПРЕДСТАВЉАМО: Милада Елез, кандидат Спортског савеза ментално недовољно развијених лица: Признање за клуб и савез

Синиша Котараш
ПРЕДСТАВЉАМО: Милада Елез, кандидат Спортског савеза ментално недовољно развијених лица: Признање за клуб и савез

ПАЛЕ - Вишеструка првакиња Републике Српске и БиХ у стоном тенису, бацању кугле и дворанском боћању, члан Спортске секције Сунце из Пала Милада Елез, приједлог је Спортског савеза ментално недовољно развијених лица Републике Српске за традиционалну акцију “Гласа Српске” Избор десет најбољих спортиста РС.

Према сопственом признању, вијест да се налази на листи кандидата једне овакве акције пријатно ју је изненадила, а то је схватила као признање за њен клуб, али и цијели савез.

- Пуно ми значи то што сам предложена за најбољег спортисту Републике Српске, али морам признати да сам се много изненадила када сам сазнала за то. Иако сам већ дуго најбоља у БиХ у стоном тенису, нисам очекивала да ће неко пратити те резултате и поносна сам јер је то признање не само за мене, већ и за мој клуб и цијели савез - категорична је Милада.

Интересантно је да је она подједнако успјешна у три потпуно различита спорта, стоном тенису, бацању кугле и дворанском боћању. Ипак, према сопственом признању, стони тенис је њен спорт “број један”.

- То је моја највећа љубав, ту имам најбоље резултате и са рекетом у руци се најбоље осјећам, али немам ништа ни против остала два спорта. У бацању кугле сам рекордер БиХ, мада сада нешто рјеђе излазим на бацалиште јер сам прије три године сломила десну руку која ми, нажалост, никада није правилно зарасла. А што се тиче боћања, одем на тренинг када ухватим мало више времена или када ме зовну - истакла је Милада.

Иако се дуго такмичи, највише утисака на њу је оставило учешће на Свјетском првенству за особе са инвалидитетом које је од 10. до 22. марта одржано у Абу Дабију.

- Тамо сам освојила двије медаље, бронзану у појединачној конкуренцији, те сребро у конкуренцији парова. Поражена сам у полуфиналу од такмичарке из Кореје, а све остало су биле побједе. Наравно, жао ми је што нисам играла у финалу, али ни бронза није лоша и поносна сам на њу. Окитила сам се и сребром у конкуренцији парова, и то мушких, јер није било ни женских парова, ни микса. Наступила сам са Ирфаном Кунићем из Сарајева, чланом Оазе, били смо заиста добри, али је кинески пар био заиста прејак - тврди Елезова.

Како сама каже, још увијек не размишља о крају каријере, али ће настојати да остане у доброј форми бар још двије године како би могла да наступи на Европском првенству за особе са инвалидитетом у Њемачкој.
 

Само један пораз

Милада Елез је пуних десет година учесник свих првенстава Републике Српске и БиХ и за све те године изгубила је само један меч.

- Било је то прије неких пет или шест година, а поражена сам од Ирме Јукић из Сарајева. Са њом сам се састајала много пута, и прије и послије тог меча сам је редовно побјеђивала, али тада једноставно није био мој дан. Да све буде још горе, поражена сам на свом терену, у Палама! Али, “наплатила” сам јој то вишеструко - казала је Милада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана