ПРЕДСТАВЉАМО: Катарина Јокић, приједлог Тениског савеза: Пријепоље за памћење

Милан Зубовић
ПРЕДСТАВЉАМО: Катарина Јокић, приједлог Тениског савеза: Пријепоље за памћење

Бањалука - Годину на измаку Катарина Јокић првенствено ће памтити по повратку на тениске терене након најгоре повреде коју један спортиста може да доживи.

Успјешно се опоравила од операције предњих укрштених лигамената кољена, почела да тренира и наступа на турнирима. Тениски савез Републике Српске предложио ју је као свог кандидата за акцију "Гласа Српске" Избор десет најбољих спортиста Републике Српске. Она је номинована по други пут, а прије двије године заузела је четврто мјесто на листи најбољих.

- Драго ми је што ме је Тениски савез номиновао, јер је и то једна врста признања. Акција "Гласа Српске" је одлична, јер подржава и промовише све спортове и није мала ствар трајати 62 године - изјавила је Јокићева.

Ову годину завршила је на 823. мјесту WTA листе са 16 бодова, што није лош резултат, јер је углавном било подређено опоравку од повреде и тренингу. Одиграла је четири ИТФ турнира ове године. Прво је кроз квалификације изборила главни дио турнира у Тучепима и стигла до четвртфинала гдје је од ње била боља Словенка Нина Поточник да би на фјучерсу у Прокупљу (наградни фонд 10.000 долара) узела титулу. И ту је кренула из квалификација да би на путу до пехара била успјешнија од сународњакиња Тамаре Чуровић и Марине Качар, а у финалу надиграла Сању Чакаревић из Француске. Мање успјешна била је на турнирима у Врњачкој Бањи и Палићу.

- Послије дуготрајног опоравка од повреде најважније ми је било да поново осјетим играње у званичном мечу. Сходно мом плану рада, одиграла сам четири турнира и на прва два била сам доста успјешна, а титулом у Прокупљу показала сам да нисам заборавила играти. Касније нисам била у посебно доброј форми и то је било мање-више очекивано - истакла је Јокићева.

Планови у вези са САД

Катарина Јокић идуће године Бањалуку ће замијенити САД гдје ће студирати на Универзитету Џорџија.

- Њихов тениски програм један је од најбољих у Америци чак и када се узму у обзир и тениске академије. Вјерујем да ћу тамо доста напредовати, а најпознатији тенисер који је наступао тамо је Џон Изнер. У САД планирам да останем најмање пет година, јер желим да завршим мастерс. Не планирам да се враћам у БиХ, јер ми Америка може пружити много више - рекла је Јокићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана