ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ:Љубомир Станчић, теквондоиста бијељинске Јопе: Најдража медаља из Београда

И. С.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ:Љубомир Станчић, теквондоиста бијељинске Јопе: Најдража медаља из Београда

Бијељина - Члан Теквондо клуба Јопа из Бијељине Љубомир Станчић нашао се међу кандидатима за 59. избор десет најбољих спортиста Републике Српске.

Од своје шесте године почео је вриједно да тренира у Теквондо клубу Јопа, гдје је стекао афирмацију, а уједно је забиљежио запажене резултате, бранећи част и боје Републике Српске у земљи и иностранству.

- Иза мене су бројна такмичења које сам имао током 2013. године, а наступао сам на турнирима у Италији, Словенији, Црној Гори, Хрватској, Словачкој, Аустрији, Србији и широм БиХ. Током ове године освојио сам четири прва мјеста, а најдража медаља је са Трофеја града Београда, гдје сам се окитио златним одличјем. Био сам најбољи и на првенству Републике Српске и БиХ, као и на отвореном првенству Хрватске, а на шампионату Балкана у Бару припало ми је друго мјесто - нагласио је Станчић.

Он истиче да му је велику подршку у бављењу теквондом пружила породица, али и тренер Свјетлан Вујадиновић који је заслужан за његов велики успјех.

- За бројне медаље, признања, пехаре поред породице, најзаслужнији је мој тренер Свјетлан Вујадиновић, без чије помоћи не бих био данас ово што јесам - каже Станчић.

Млади теквондоиста је носилац бројних медаља и признања.

- До сада сам освојио близу 100 одличја, три пута сам био државни првак, неколико пута сам проглашаван за најбољег борца на такмичењима, а имам и бројна међународна признања која сам стекао упорним и мукотрпним радом и вриједно тренирајући - рекао је Станчић.

Част

Станчић је нагласио да је пресрећан што се нашао међу кандидатима за најбољег спортисту Републике Српске.

- Велика је част што ме Теквондо асоцијација Републике Српске кандидовала за Избор спортисте године. Ово је велики подстрек за мене и мог тренера Свјетлана Вујадиновића да наставимо са радом и даје нам наду да ће неко препознати наше могућности, труд и залагања и помоћи нам да одемо на велика такмичења попут европских првенстава и олимпијских игара - рекао је Блажић.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана