ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Зоран Никић, фудбалер бијељинског Радника: Сањам дрес са грбом РС

И. С.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Зоран Никић, фудбалер бијељинског Радника: Сањам дрес са грбом РС

Бијељина - Кандидат Фудбалског савеза Републике Српске за избор десет најбољих спортиста Републике Српске је првотимац бијељинског Радника Зоран Никић.

Његова номинација никога не треба да чуди, јер је у години, која се приближава свом крају био један од најзаслужнијих за добре игре Бијељинаца у Премијер лиги БиХ, али и освајање Купа Републике Српске.

- У Бијељини сам стекао афирмацију као играч и добио сам праву шансу у Премијер лиги, коју сам, по мишљењу људи у клубу искористио на најбољи могући начин. Прошле сезоне смо освојили други трофеј у историји клуба намијењен освајачу Купа Републике Српске, обезбиједили смо опстанак у Премијер лиги, а ове смо у средини табеле и испунили смо наш циљ, који смо себи зацртали пред почетак првенства. Задовољан сам својим играма у овој полусезони у којој сам некако и "експлодирао" и приказао се у најбољем свјетлу. Мој циљ је да што више напредујем и да се опробам у некој јачој лиги, јер мислим да својим квалитетом заслужујем то - нагласио је Никић.

Сама чињеница да се нашао међу 22 кандидата чини га поносним.

- Изузетно сам почаствован кандидатуром за избор најбољег спортисте Републике Српске. За мене сама номинација од матичног савеза представља велику ствар и подстрек да у наставку каријере покушам да будем још бољи. И даље ћу се трудити да достојно представљам свој клуб и град, а искрено се надам да ће Република Српска једног дана имати своју репрезентацију у којој бих волио да заиграм - додао је Никић.

Каријера

Зоран Никић почео је да тренира фудбал са девет година у Пролетеру из Дворова. У овом клубу је остао све до пунољетства 2008. године када је прешао у Радник. У првој сезони са Бијељинцима освојио је Куп Српске, уз сјајан учинак од седам голова на шест утакмица. Потом је по сезону носио дрес Подриња из Јање, те градишке Козаре и поново Подриња. На почетку сезоне 2012/13. вратио се у редове Радника, гдје игра и данас.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана