ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Жана Новаковић, скијашица Јахорине из Пала: Краљица бијелих стаза

Г. А.
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Жана Новаковић, скијашица Јахорине из Пала: Краљица бијелих стаза

Пале - Најбоља скијашица Републике Српске и БиХ Жана Новаковић кандидат је Смучарског савеза РС за 59. традиционални избор најбољих спортиста у организацији "Гласа Српске".

Смучарски спорт у Српској је годинама у знаку Новаковићеве, која је прве смучарске кораке направила у СК Романија, потом је наступала за СК Жељезничар, а у СПД Јахорина, чији је још члан, остварила је најзапаженије резултате. Члан је А репрезентације РС и БиХ и дуги низ година државни је првак у дисциплинама слалом и велеслалом. Учесница је трка Европа и Свјетског купа, Свјетских првенстава и Зимских олимпијских игара.

- Прошлу сезону започела сам на најбољи могући начин. У италијанском Спеикбодену попела сам се на побједничко постоље у дисциплини велеслалом. Потом сам, такође у велеслалому, у Словенији у двије трке била трећа и четврта. У дисциплини слалом била сам трећа на отвореном првенству у Хрватској, а потом сам у Словенији заузела пету позицију у велеслалому и потврдила добре резултате. На државном и међународном првенству БиХ која су одржана на Бјелашници била сам прва и у слалому и у велеслалому. На Свјетском првенству у Шладмингу у дисциплини велеслалом заузела сам 44. позицију од 120 такмичарки - рекла је Новаковићева.

Она је власница А норме у алпским дисциплинама слалом и велеслалом. Сјајним резултатима трасирала је себи пут на Зимске олимпијске игре у руском Сочију 2014. године.

- Манифестација Избор најбољих спортиста у организацији "Гласа Српске" има дугу традицију и од великог је значаја за мотивацију спортиста. Драго ми је што сам се по десети пут узастопно нашла међу кандидатима за десет најбољих спортиста Српске - додала је Жана Новаковић.

Студент

Жана Новаковић рођена је у Сарајеву 24. јуна 1985. године. Живи и студира у Палама. Завршила је енглески језик и књижевност и студент је четврте године Факултета за физичко васпитање и спорт у Источном Сарајеву.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана