ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Жана Новаковић, чланица СПД Јахорина из Пала: Сњежна краљица

Горан Андрић
ПРЕДСТАВЉАМО КАНДИДАТЕ: Жана Новаковић, чланица СПД Јахорина из Пала: Сњежна краљица

Пале - Скијашица Жана Новаковић годинама је неприкосновена краљица зимског спорта у Републици Српској и БиХ.

Успјеси које постиже на сњежним стазама најбоља су препорука да 11. пут узастопно буде кандидат Смучарског савеза Српске за 60. јубиларни избор најбољих спортиста у организацији "Гласа Српске". Тренутно је члан Смучарско-планинарског друштва Јахорина из Пала у којем је остварила и најзапаженије резултате. Члан је А репрезентације Републике Српске и БиХ и дуги низ година је државни првак у дисциплинама слалом и велеслалом. На међународним тркама широм Европе на побједничко постоље попела се 69 пута. Била је учесница Европа и Свјетског купа, Свјетских првенстава и Зимских олимпијских игара у Ванкуверу 2010. и руском Сочију 2014. године. Протекла сезона је за њу најбоља у досадашњој каријери.

- Управо у Сочију сам остварила најбољи резултат за Републику Српску и БиХ у алпском скијању, јер сам била 26. у дисциплини слалом. У италијанској Санта Катарини освојила сам прво мјесто у дисциплини велеслалом. На државном првенству одржаном на Јахорини била сам прва и у велеслалому и слалому, а исти резултат сам поновила и на трци ФИС купа на Бјелашници. Златну медаљу освојила сам и на међународној ФИС трци одржаној у Србији - рекла је Новаковићева.

Власница је А норме у слалому и велеслалому.

- Срећна сам што сам се поново нашла међу кандидатима за традиционалну акцију "Гласа Српске". До сада сам имала прилику да будем међу најбољима и представљало ми је велико задовољство да будем у кругу сјајних спортиста наше републике. Драго ми је што се препознају моји спортски успјех. То је нешто што мени као спортисти даје додатну мотивацију на путу постизања што бољих резултата. Манифестација се показала као одличан начин промоције резултата наших такмичара - поручила је Жана.

Студент

Најбоља скијашица Републике Српске и БиХ Жана Новаковић рођена је у Сарајеву 24. јуна 1985. године. Живи и студира у Палама. Завршила је енглески језик и књижевност и апсолвент је на Факултету за физичко васпитање и спорт у Источном Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана